În contexul în care prețurile alimentelor cresc din zi în zi, românii găsesc variante ingenioase pentru a-și asigura hrana.
Este și cazul unui român care a povestit pe grupul de Facebook "Buget de familie” la ce soluții a recurs în fața scumpirilor la alimente.
"Nu prea cumpăr multe din magazinele obișnuite și preferate de către majoritatea populației. Pentru baza alimentației, am o ladă frigorifică de peste 200 litri.
Am grijă ca, în fiecare toamnă, să intre în ea o oaie tranșată (direct de la stână), câteva păsări de curte (găini, rațe, gâște), ceva carne de vită (tot din sursă artizanală de ogradă) și ceva mezeluri ardelenești. Porc nu consum foarte mult, deci nu stochez”, a scris românul, pe Facebook.
El a mai agăugat că, pe lângă carne, strânge foarte multe legume, dar și brânză.
"Pe lângă acestea, stochez hribi, vinete coapte în jar etc. Chiar dacă pare mult și oarecum scump, nu este deloc așa.
Carnea de tăuraș/vițel o iau cu prețuri între 30 și 36 lei/kg (cea cu os e 30 și cea fără os e 36). Carcasa de oaie am luat-o ultima oară cu 22 lei/ kg.
Tranșată direct la stână, porționată pentru fripturi și ciorbă (fără cap, organe și intestine cântărite/ acestea au fost gratis).
Brânză am pus la butoi (100% oaie, direct de la stână) vreo 30 kg. Am luat-o cu 35 lei/ kg cu o lună în urmă. La păsări prețul cu care le iau oscilează între 27 și 35 lei/ kg (sacrificate și tranșate).
Încep să bag în lada prin septembrie și o umplu până la saturație undeva pe la sfârșitul lui noiembrie. Astfel am asigurată mâncarea de baza pentru întreaga familie până în iulie-august anul următor. De acolo mâncăm eu, soția, copilul de 3 ani, tatăl meu (81 ani), un câine și două pisici”, a mai spus românul, potrivit adevarul.ro.