Antena 3 CNN Actualitate Social Cel mai returnat produs de Black Friday 2023 în România. Mulți nu s-ar fi așteptat la asta

Cel mai returnat produs de Black Friday 2023 în România. Mulți nu s-ar fi așteptat la asta

Ca în fiecare an, românii fac cumpărături record de Black Friday, însă ajung să returneze destul de multe produse achiziționate. Conform unor statistici a fost identificat cel mai returnat produs,de Black Friday 2023, în România.

cumparautri
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    22 Noi 2023   •   09:54

Black Friday 2023 a adus vânzări record anul acesta. Însă, potrivit unor retaileri online, trei produse din zece ajung înapoi în depozite după achiziție.

În zona online, majoritatea articolelor achiziționate au fost în special articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar se pare că nu toate acestea au fost pe gustul românilor.

Prin urmare, românii au recurs la retururi. Cele mai multe dintre acestea sunt la rochiile de damă, la puloverele pentru femei și bărbați, pijamale sau alte produse.

Citește și: Black Friday 2023. Magazinele din România au pregătit mai multe săptămâni cu oferte și reduceri record

Un magazin de modă din România a precizat că a înregistrat peste 150.000 de retururi în această perioadă, adică 30% din comenzi.

"Pentru noi, returul nu e neapărat o temere. Clienţii care încep primele comenzi cu retururi, tind să rămână la noi în platformă, pentru că văd că procesul de retur e foarte simplu, văd că le returnăm foarte repede banii”, a precizat Robert Berza, general manager retailer online de fashion.

Rata de retur este cuprinsă între 3-5% și la electronice, în special telefoanele mobile, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: Black Friday 2023
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close