Per total, România are o rată de recenzare de 83%, care este apreciată ca "o rată bună", de Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, potrivit zf.ro.
"Această săptămână este caracterizată printr-o participare mult mai largă la punctele de recenzare. E o participare suficient de largă.
Avem recenzare în ritm ridicat în Botoşani – 100%, Vrancea – 99,9%, Bistriţa-Năsăud – 97,2%. Estimăm că alte 8 judeţe vor ajunge la 100% în următoarele zile.
Ritm scăzut este în Bucureşti – 55,4%, Timiş – 65,8% , Ilfov – 70,4%. Din fericire, prin crearea punctelor fixe, există un interes foarte mare.
Urmează ca azi să analizăm şi să luăm unele decizii privind îmbunătăţirea recenzării la nivelul punctelor fixe", a declarat Tudorel Andrei.
Recensământ 2022. Se prelungeşte colectarea datelor pentru populaţie
Recensământ 2022. Se prelungeşte colectarea datelor pentru recensământul populaţiei până pe 24 iulie, deşi ar fi trebuit să se încheie pe 17 iulie.
Perioada de colectare a datelor de către recenzori prin interviuri faţă în faţă (cu ajutorul tabletelor) se prelungeşte până în data de 24 iulie 2022, potrivit Hotărârii nr. 12/2022 a Comisiei Centrale pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021, informează mediafax.ro.
Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat că aproape 47% din populaţia ţintă s-a autorecenzat din 14 martie până în 27 mai, în prima etapă.
Recensământ 2022. Amenzi pentru cei care au refuzat să răspundă la întrebări | Sancţiunile ajung până la 3.000 lei
Recensământ 2022. Milioane de români nu au completat până acum formularul pentru recensământ, deşi mai sunt 10 zile până la încheierea acestui proces.
Procesul colectării datelor merge greu, recenzorii se lovesc de uşi închise şi de oameni reticenţi şi s-au dat şi primele amenzi pentru cei care nu vor să participe la recensământ.
Sancțiunile în acest caz ajung și la 3.000 de lei, conform legii.
Cum recunoşti recenzorul care îţi bate la uşă | Începe recenzarea pe teren pentru Recensământ 2022
De marți, 31 mai 2022, începe recenzarea pe teren, a anunţat Institutul Național de Statistică (INS), după ce aproape 47% din populația țintă s-a autorecenzat până în acest week-end.
Marți începe etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reședință a populației care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022.
De asemenea, vor fi vizitate și gospodăriile celor care nu au finalizat corect și complet chestionarele de recensământ.
Recensământ 2022. Ce informaţii nu trebuie să-i spui recenzorului, chiar dacă te întreabă
Săptămâna trecută a început recenzarea pe teren, astfel că românii care nu s-au autorecenzat trebuie acum să primească recenzorul şi să răspundă la câteva întrebări.
De asemenea, şi o parte din cei care au făcut autorecenzarea şi nu au răspuns corect sau nu au răspuns la toate întrebările se pot trezi cu recenzorul la uşă pentru a răspunde la întrebările de la Recensământ 2022.
Întrebările din chestionarul de autorecenzare sunt aceleaşi şi pentru cei care vor trebuie acum să respundă recenzorilor, ele nu diferă. Ce trebuie să facă românii este să nu dea răspunsuri eronate, pentru care pot fi amendaţi.
Recensământ 2022. Ce se întâmplă dacă recenzorul nu te găsește acasă
Primii recenzori au ieșit pe teren, în etapa a doua a recensământului 2022, care a început cu stângul.
După mai multe amânări, fie din cauza faptului că nu s-a făcut sincronizarea datelor pe tablete, fie că mai este nevoie de personal, recenzorii au început de ieri să meargă pe teren.
În Bucureşti, niciun recenzor nu a ieşit pe teren în prima zi. În Primării încă se face sincronizarea datelor pe tablete şi în plus, în continuare e lipsa de personal.
Recensământ 2022. Cum puteţi verifica dacă autorecenzarea a fost realizată cu succes
Românii care s-au autorecenzat pot verifica dacă au completat bine formularul online, accesând un singur link.
În caz contrar, dacă autorecenzarea nu s-a făcut cum trebuie, recenzorii vă vor bate la uşă pentru a răspunde din nou la întrebări.
Există o mică diferență aici. În cazul localităților izolate sau dispersate, unde recenzorii vor primi 9 lei pentru chestionarul de persoană și 7 lei pentru cel de gospodărie”, a declarat Bogdan Drăghia, purtătorul de cuvânt al recensământului.
AICI verificaţi dacă aţi făcut autorecenzarea cu succes şi aveţi dovada pentru o zi liberă.
Tot ce trebuie să faceţi este să introduceţi CNP în căsuţa de mai jos şi codul din imagine. Veţi primi mesajul corespunzător care este şi dovada de care aveţi nevoie pentru o zi liberă de la locul de muncă.