Antena 3 CNN Actualitate Social Rafila: România va avea suficienţi doctori când le va oferi salarii pe măsură și condiţii de lucru

Rafila: România va avea suficienţi doctori când le va oferi salarii pe măsură și condiţii de lucru

alexandru rafila
Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. Sursa foto:Hepta
de Ioana Coman    |    14 Oct 2024   •   22:57

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, la Iaşi, că în România vor fi suficienţi medici doar dacă aceştia vor fi bine remuneraţi, vor avea condiţii optime de lucru şi bune condiţii sociale.

Acesta a ţinut să precizeze că problema personalului medical este una globală, nu doar naţională.

"România va avea suficienţi doctori atunci când va oferi acestor doctori trei lucruri: salarii pe măsură, lucrul ăsta în bună măsură este realizat, condiţii de lucru pe măsura aşteptărilor tinerilor medici, şi la asta lucrăm după cum vedeţi ceea ce facem noi, şi nu facem numai prin spitale ci facem şi în cabinetele de medicină primară şi în ambulatoriile de specialitate. Cel de-al treilea lucru, unde, sigur, suntem neuniform, este legat de condiţiile sociale şi de nevoile sociale ale cadrelor medicale care doresc să se ducă într-o localitate în care doresc să îşi întemeieze o familie, îşi pot educa copiii, unde au acces la o serie întreagă de servicii de care au nevoie. Retenţia personalului medical, care e o problemă globală, nu doar în România, se face împreună cu autorităţile locale", a explicat ministrul Alexandru Rafila, întrebat, în contextul apropierii examenului de admitere în rezidenţiat, dacă România va avea suficienţi medici în viitor.

Examenul pentru admiterea în rezidenţiat este susţinut pe loc sau pe post. Anul acesta sunt scoase la concursul care va fi organizat pe data de 17 noiembrie un număr de 4.082 de locuri şi 237 de posturi la nivel naţional, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila medici medici romani
Parteneri
x close