Antena 3 CNN Actualitate Social Protest la Guvern: Polițiștii amenință că nu vor asigura paza la secţiile de votare şi vor bloca primul tur al alegerilor prezidenţiale

Protest la Guvern: Polițiștii amenință că nu vor asigura paza la secţiile de votare şi vor bloca primul tur al alegerilor prezidenţiale

protest snppc guvern salarii pensii
Poliţiştii cer Guvernului să ia măsuri urgente legate drepturile salariale şi pensii. Sursa foto: Captură video Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    25 Oct 2024   •   16:52

Polițiștii amenință că nu vor asigura paza în secțiile de votare la alegerile parlamentare și prezidențiale. Anunțul a fost făcut, vineri, la protestul din fața Guvernului, unde polițiștii și-au strigat nemulțumirea pentru salariile și pensiile pe care le primesc. În caz contrar, ei ameninţă şi blocarea primului tur la alegerile prezidențiale. 

„În mod normal nu s-a rezolvat pentru că pe loc nu se rezolvă lucrurile. Noi, din păcate, am avut multe promisiuni din partea guvernanților, puține s-au realizat. Noi vom continua protestele, vom fi foarte vigilenți la tot ceea ce se întâmplă. 

Noi, polițiști, cel puțin SNPPC, începând de pe data de 1 noiembrie va continua protestele în stradă pentru problemele noastre specifice de salarizare, dar și pentru pensiile militare și suntem mai decişi ca niciodată să blocăm cu adevărat alegerile din primul tur de alegeri prezidențiale, pentru că dacă am amenințat acest lucru la alegerile locale și am înțeles situația de la momentul respectiv ne-am săturat de promisiuni.

Așteptăm ca Guvernul să rezolve prin Ordonanță de Urgență aceste probleme și îi asigurăm cumva de faptul că nu vom păzi secțiile de votare. Este o promisiune pe care le-o asigurăm. Avem determinarea și hotărârea din partea colegilor polițiști.

Să nu asigurăm faza la secțiile de votare. Singura atribuție specifică a Poliției Române, în preajma alegerilor este doar asigurarea evenimentelor electorale", a spus un reprezentant SNPPC. 

În Piața Victoriei sunt foști angajați CFR, ai armatei, poliției, cadre militare disponibilizate. Sunt siderurgiști, mineri, angajați de la Metrorex, respectiv toți cei care au lucrat în grupe de muncă și care lucrează în prezent în condiții de muncă speciale și care, din cauza Legii 360/2023 au ieșit la pensii sau vor ieși la pensie, dar cu pensii calculate mult mai mici decât cele în plată.

Protestatarii susțin că Legea 360 îi vizează doar pe cei care au lucrat în condiții de muncă normale și susțin că trebuie să se facă de dreptate și pentru cei care lucrează în condiții de muncă speciale.

Oamenii amenință că vor continua să iasă în stradă dacă nu se rezolvă aceste probleme.

De asemenea, prin acest protest organizat în prima zi de campanie electorală, ei vor să tragă un semnal de alarmă atât celor care candidează la alegerile prezidențiale, cât și la cele parlamentare, cu privire la politicile publice pe care le vor aborda în perioada următoare.  

×
Parteneri
x close