Această Academie oferă programe de calificare şi recalificare, iar, la final, cei care au urmat cursurile se pot angaja în parcurile eoliene şi fotovoltaice din România.
Un astfel de program se derulează şi în Constanţa. Aici sunt predate cursuri celor care doresc să lucreze în industria energiei regenerabile, eoliană şi solară fotovoltaică, iar numărul acestora va fi cu singuranţă din ce în ce mai mare, în condiţiile în care statul intenţionează să închidă şi să conserve grupuri energetice, pe bază de lignit şi huilă până în 2030.
Pe perioada pregătirii, cursanţii iau inclusiv lecţii de salvare de la înălţime.
Citeşte şi: Parcuri fotovoltaice în Călărași | Dezvoltăm România Sustenabil
"În momentul de faţă, prima parte a proiectului care a avut în vedere pregătirea a 800 de oameni se apropie cu paşi repezi de final.
În septembrie, putem trage linie să spunem că 800 de angajaţi din alte industrii au fost convertiţi şi pregătiţi pentru zona de surse regenerabile de energie eolian şi fotovoltaic, urmând ca centrele noastre de pregătire din toată ţara (Arad, Petroşani, Târgu-Jiu şi Constanţa) să pregătească minim 2.000 de oameni pe an pentru a asigura necesarul companiilor care lucrează, care ne sună încontinuu şi doresc angajaţi în această industrie", spune Sebastian Enache, manager proiect.
Citeşte şi: Poți să economisești până la 50% din energia consumată atunci când speli vasele în apă rece
Pentru cei care urmează cursurile de reconversie profesională din cadrul Academiei, găsirea unui loc de muncă apoi în domeniul surselor de energie regenerabilă va fi mult mai facil.
Judeţul Constanţa se clasează pe primul loc în ceea ce priveşte proiectele de energie regenerabilă şi deţine 80% din producţia eoliană la nivel naţional. În Dobrogea, la Cogealac, se află şi cel mai mare parc eolian de uscat din Europa. Acesta şi-a deschis porţile pentru a marca Ziua Mondială a Vântului