Primele cireşe au apărut pe tarabele din pieţe, la un preţ ce-ţi taie pofta. Costă între 80 şi 100 de lei kilogramul şi sunt aduse din Grecia. Puţini sunt însă cei care pot să le şi cumpere. Cele româneşti se vor coace abia peste două săptămâni. Vor costa de patru ori mai puţin decât cele din import, promit acum fermierii.
Primele cireşe apărute în pieţe sunt mai mult de admirat decât de gustat, spun cumpărătorii, uluiţi de preţul uriaş.
În pieţele din Capitală, cireştele costă 80 de lei kilogramul. Adică, aproximativ un leu bucata!
Conştienţi că preţul sperie cumpărătorii, comercianţii nu se aşteaptă la profituri prea mari.
Comercianţii spun că săptămâna viitoare, vor ajunge în pieţe şi cireşele bulgăreşti, uşor mai ieftine. Fructele româneşti vor ajunge la consumatori la preţul de anul trecut, între 15 şi 20 de lei pe kilogram.