Antena 3 CNN Actualitate Social Pisicile fără stăpân au acum căsuțe în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu a adoptat deja două feline

Pisicile fără stăpân au acum căsuțe în Sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu a adoptat deja două feline

pisici- getty
Căsuţele sunt construite de meşterii de la Administraţia Domeniului Public a Sectorului 6. Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2024   •   18:42

Prima căsuţă pentru pisici fără stăpân, realizată printr-un proiect cu bugetare participativă, a fost amplasată de către Primăria Sectorului 6 pe Aleea Câmpul cu Flori nr. 14.

Unul dintre locatarii din zonă a salutat proiectul, menţionând că, până să fie amenajată căsuţa, pisicile locuiau în subsolul blocului.

"E un lucru extrem de important pentru noi, pentru că avem o comunitate de peste 20 de pisici doar în jurul blocului nostru. Pisicile, în timpul iernii, nu au unde să stea, iar căsuţele acestea reprezintă, cel puţin din punctul nostru de vedere, o alternativă serioasă. Cred că ar trebui să fim puţin mai responsabili noi, ca locuitori ai sectorului, şi să ne îngrijim mai mult de pisicile din jurul blocului, pentru că e un moment bun să înţelegem că facem parte dintr-o comunitate, dintr-un ecosistem, iar controlul şi ajutorul pe care îl dăm animalelor din jurul nostru este important", a spus acesta, într-un mesaj video, postat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 6.

În urmă cu o lună, autoritatea locală informa că vor fi construite zece astfel de căsuţe, în baza unui proiect propus de cetăţeni şi finanţat cu 200.000 de lei, prin programul de bugetare participativă.

"Este implementat de colegii de la ADPDU Sector 6 şi construim zece astfel de căsuţe, ce vor fi amplasate la blocuri. Avem grijă de felinele care nu au parte de un cămin. Primarul Ciprian Ciucu a adoptat două pisici de pe stradă: pe Mira şi pe Jimmy, care de luni este colegul său de birou.

"Aceste suflete merită să fie salvate de noi, iar Jimmy, aşa cum l-am botezat, este sociabil, afectuos. Dacă este pierdut, îl voi înapoia familiei", a anunţat edilul.

Căsuţele sunt construite de meşterii de la Administraţia Domeniului Public a Sectorului 6.

Astăzi am instalat primele căsuțe pentru #pisici, la blocuri. Cum au fost primite de locatari. Florin ne-a spus părerea sa. Revenim cu informații? ? #casutepentrupisici #bugetareparticipativa #Sectorul6

Publicată de Primăria Sectorului 6 pe Marţi, 23 iulie 2024

×
Subiecte în articol: pisici sector 6 Ciprian Ciucu
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close