Antena 3 CNN Actualitate Social Oskar Fischinger. Google te invită să descoperi muzica dincolo de lumea sunetelor

Oskar Fischinger. Google te invită să descoperi muzica dincolo de lumea sunetelor

o_1bj68oelp1nnp1qnu16pl9hq1lt69.jpg
Foto: google.ro
22 Iun 2017   •   00:45

Oskar Fischinger La 117 ani de la nașterea lui Oskar Fischinger, cel care a afirmat că „muzica nu se limitează la lumea sunetelor; există și o muzică a lumii vizuale”, Google vine cu un Doodle interactiv care te invită să descoperi muzica într-un mod aparte.

Cine a fost Oskar Fischinger

Oskar Wilhelm Fischinger (22 iunie 1900 - 31 ianuarie 1967) a fost un animator abstract și pictor germano-american care s-a făcut remarcat prin faptul că a creat animații muzicale abstracte cu multe decenii înainte de apariția graficii pe calculator și a videoclipurilor muzicale.

Oskar Fischinger a creat efecte speciale pentru Fritz Lang, în 1929, pentru Femeia pe Lună, unul dintre primele filme Sci-Fi din lume.

Oskar Fischinger, cunoscut și pentru picturile sale

Oskar Fischinger a realizat peste 50 de scurtmetraje și a pictat aproximativ 800 de pânze, dintre care multe sunt în muzee, galerii și colecții din întreaga lume.

Oskar Fischinger a fost nevoit să împrumute bani de la rude, ca să își împlinească visul 

Până să ajungă să ajungă să lucreze cu marii producători, Oskar Fischinger a fost nevoit să se împrumute de bani de la rude pentru a-și înființa propriul studio.

În 1928, Oskar Fischinger a fost angajat să lucreze la producția SF "Femeia pe Lună", în regia lui Fritz Lang, fapt care i-a oferit un salariu constant pentru o perioadă.

Oskar Fischinger a murit în 1967, la Los Angeles.  

×
Subiecte în articol: Google Doodle Google
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close