ORE SUPLIMENTARE 2018. Regimul juridic al muncii suplimentare este tratat în Codul muncii, unde se prevăd contextul în care se poate munci peste program, cum trebuie recompensați salariații și cine nu poate să lucreze niciodată în aceste condiții, scrie avocatnet.ro.
ORE SUPLIMENTARE 2018. În cazul contractelor cu timp parțial, există chiar și o sancțiune foarte dură pentru angajatorii care lucrează cu salariați mai mult decât au semnat în contract că vor munci. În contextul în care sunt propuse amenzi multiple pentru nerespectarea regulilor de la munca suplimentară, vă prezentăm azi câteva repere legislative pe acest subiect.
ORE SUPLIMENTARE 2018. Munca suplimentară este cea făcută peste durata normală a timpului de muncă săptămânal și trebuie răsplătită în consecință. Durata maximă a timpului de lucru este 48 de ore pe săptămână, iar asta include orele suplimentare, potrivit Codului muncii.
ORE SUPLIMENTARE 2018. Excepțional, se poate lucra și peste aceste 48 de ore, cu condiția ca media orelor de muncă, calculată pe o perioadă de referință de patru luni calendaristice, să nu depășească 48 de ore pe săptămână. Și există, de asemenea, locuri de muncă unde e necesar să se lucreze peste norma de opt ore pe zi, însă trebuie respectată durata maximă legală de care vorbeam.
ORE SUPLIMENTARE 2018. "Munca suplimentară nu poate fi efectuată fără acordul salariatului, cu excepția cazului de forță majoră sau pentru lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecințelor unui accident", scrie în Codul muncii. Așadar, munca suplimentară nu poate fi impusă salariatului, ca regulă.
Mai multe, pe avocatnet.ro.