Antena 3 CNN Actualitate Social Oraşele şi cartierele din România cu cea mai proastă calitate a aerului

Oraşele şi cartierele din România cu cea mai proastă calitate a aerului

1 minut de citit Publicat la 13:04 27 Apr 2017 Modificat la 13:04 27 Apr 2017
o_1bendrv2skan1sfc1jcvk9c1vq48.jpeg
Foto: pixabay.com

Ploiești, Călărași și București sunt orașele din România în care calitatea aerului este cea mai scăzută. La polul opus se află orașe precum Braşov, Miercurea Ciuc şi Sfântu Gheorghe, potrivit unei cercetări.

Pe de altă parte, cartierele cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău şi Noua din Braşov, fiindurmate de cartierul Valea Aurie din oraşul Sibiu.

În general, oraşele cu mulți locuitori sunt de asemenea și cele mai poluate, având cea mai scăzută calitate a aerului.

Capitala se este pe locul trei în topul oraşelor, iar zonele din coada clasamentului sunt printre cele mai aglomerate şi intens circulate: Unirii, Gara de Nord şi Ștefan cel Mare. Însă cartierele cu cea mai bună calitate a aerului din Capitală sunt Pajura, Dămăroaia şi Băneasa.

În Braşov, cartierele cu cea mai bună calitate a aerului sunt Răcădău, Noua şi Avantgarden, iar cele cu cea mai scăzută calitate a aerului sunt Calea Bucureşti, 13-Septembrie, Gării şi Triaj.

În Timişoara, cartierele Bucovina, Soarelui şi Dacia au fost evaluate ca având cea bună calitate a aerului, iar cartierele Lugojului, Badea Cârţan, Lipovei şi Bălcescu, ca având cea mai scăzută calitate a aerului.

La cercetarea realizată de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro, în colaborare de agenţia de cercetare D&D Research au participat 199.621 de români.

Citește continuarea pe capital.ro.

×
x close