Antena 3 CNN Actualitate Social O parte dintre pensii vor fi plătite mai devreme în luna octombrie. Anunțul făcut de Ministerul Munci

O parte dintre pensii vor fi plătite mai devreme în luna octombrie. Anunțul făcut de Ministerul Munci

bani
Această măsură vizează peste 2,6 milioane de pensionari. FOTO: Getty Images
de R.M.    |    09 Oct 2024   •   18:43

Pensiile aferente lunii octombrie vor fi virate în avans pentru toţi pensionarii care primesc banii în conturi bancare, a transmis Ministerul Muncii.

Astfel, pensionarii vor primi pensiile în conturile bancare în cursul zilei de vineri, 11 octombrie.

„Pensionarii vor primi mai devreme pensiile în conturi bancare. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale informează că pensiile aferente lunii octombrie vor fi virate în avans, vineri, 11 octombrie 2024, pentru toți pensionarii care primesc banii în conturi bancare”, a transmis ministerul, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Această măsură vizează peste 2,6 milioane de pensionari, potrivit datelor Casei Naţionale de Pensii Publice. 

Românii care pot cumula pensia cu salariul, deși până acum nu aveau acest drept

Noua lege a pensiilor, care a intrat în vigoare la începutul acestei luni, a introdus mai multe modificări, inclusiv un nou mod de calcul al pensiilor.

Unul dintre aspectele importante este faptul că, odată cu redefinirea gradelor de invaliditate, pensionarii de invaliditate pot acum cumula pensia cu alte venituri, indiferent de gradul în care sunt încadrați. În acest context, Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a oferit recent detalii suplimentare referitoare la acest cumul.

Cine poate cumula pensia cu alte venituri?

Pensionarii din sistemul public de pensii pot cumula pensia cu alte venituri obținute din următoarele activități:

  • activități pentru care se datorează contribuţii de asigurări sociale, potrivit Codului fiscal;
  • activități în calitate de prestator casnic, potrivit Legii nr. 111/2022, pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, indiferent de nivelul veniturilor.

O noutate importantă este că pensionarii de invaliditate au acum dreptul să cumuleze pensia cu alte venituri, indiferent de gradul de invaliditate în care sunt încadrați, scrie avocatnet.ro.

 

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close