Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă metodă de înșelăciune vă poate lăsa fără bani în cont. La ce trebuie să fiți atenți

O nouă metodă de înșelăciune vă poate lăsa fără bani în cont. La ce trebuie să fiți atenți

virus malware telefon getty
Poliţia Română avertizează asupra unor noi modalităţi de înşelăciune în mediul online, care pun în pericol siguranţa financiară a cetăţenilor | Sursă foto: Getty Images
de Gabriela Mladin    |    30 Sep 2024   •   12:27

O nouă escrocherie face victime în mediul online. Mai multe site-uri false promit oamenilor recuperarea rapidă a sumelor de bani pierdute în urma unor înșelăciuni. Paginile se prezintă ca fiind oficiale și au acces la datele personale și financiare ale victimelor.

Poliţia Română avertizează asupra unor noi modalităţi de înşelăciune în mediul online, care pun în pericol siguranţa financiară a cetăţenilor, fiind vorba despre înşelăciuni prin intermediul unor pagini web falsificate, care pretind a oferi asistenţă juridică pentru recuperarea fondurilor pierdute în urma fraudelor cu investiţii.

Citește și

Poliţia Română, prin Direcţia de Investigaţii Criminale, informează că paginile apărute recent pe reţele de socializare şi care promit recuperarea rapidă a sumelor de bani pierdute în urma unor înşelăciuni cu modul de operare investment scam sunt, în realitate, false.

Cu toate că identitatea paginilor este prezentată ca fiind oficială, care colaborează cu Interpol, cu Poliția Română sau cu autorități ale Uniunii Europene, în realitate este vorba despre o metodă de înșelăciune.

Potrivit IGPR, hackerii urmăresc să obțină acces la datele personale și financiare, precum și la veniturile acestora și solicită completarea unui formular aparent inofensiv. 

Cetățenii sunt sfătuiți să nu introducă date personale și să nu furnizeze informații, mai ales date bancare, în acest tip de platforme, să nu dea curs așa-ziselor plăți pentru consultanță juridică sau recuperarea de fonduri, întrucât aceasta reprezintă afirmații mincinoase.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close