Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă stațiune într-o zonă pitorească din România. Proiect strategic de 80 de milioane de euro, aprobat de Guvern

O nouă stațiune într-o zonă pitorească din România. Proiect strategic de 80 de milioane de euro, aprobat de Guvern

Românii vor avea parte de o nouă stațiune modernă, cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro.

noua statiune dambovita
Sursa foto: Vikipedia
de Alexandra Dima    |    30 Mai 2024   •   18:00

„Avem în zona de nord a județului o stațiune de interes național, Moreni-Padina-Peștera. Este cea mai nouă stațiune de interes național din România, declarată prin Hotărâre de Guvern. Anul acesta vom declara un proiect strategic al României, vom construi o stațiune modernă cu o valoare totală de aproape 80 de milioane de euro. E o investiție a Consiliului Județean din bani europeni. Va fi un proiect finanțat direct la Comisia Europeană și va fi declarat proiect strategic“, a declarat pentru DC News Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița și candidatul PSD pentru un nou mandat.

Acesta a estimat că proiectul poate fi finalizat ăn doi ani şi va include două pîrtii de schi, o bază de agrement, precum şi toată infrastructura necesară - apă, canalizare, gaze.

În anul 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, zona Padina-Peștera a fost declarată stațiune turistică de interes național. Această zonă este un paradis pentru pasionații de drumeții și aventură, fiind străbătută de numeroase trasee montane marcate, care te conduc prin păduri verzi, pe lângă pârâuri cristaline și culmi montane spectaculoase. De aici poți urca până la Vârful Omu, cel mai înalt vârf din Munții Bucegi, sau poți explora Cheile Tătarului, o zonă sălbatică și fascinantă, unde, cu puțin noroc, poți vedea capre negre.

Zona oferă și o varietate de alte opțiuni de petrecere a timpului liber. În anotimpul rece, te poți bucura de sporturi de iarnă, iar vara te poți relaxa la o terasă însorită cu o panoramă superbă, poți face plimbări cu bicicleta sau poți vizita obiective turistice interesante, precum Peștera Ialomiței sau Lacul Scropoasa.

×
Subiecte în articol: Dambovita statiune
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close