Antena 3 CNN Actualitate Social Nava spațială Cassini. Ce semnificație are Doodle-ul făcut de Google pentru Nava spațială Cassini

Nava spațială Cassini. Ce semnificație are Doodle-ul făcut de Google pentru Nava spațială Cassini

1 minut de citit Publicat la 10:22 26 Apr 2017 Modificat la 10:22 26 Apr 2017
o_1beki7al81lvacat1a1a14pq1pno8.jpg

Nava spațială Cassini. Google sărbătorește Nava spațială Cassini cu un Google Doodle special. Sonda spațială Cassini a documentat formarea unui corp înghețat în interiorul inelelor planetei Saturn, iar cercetătorii NASA susțin că am putea asista la formarea unui nou satelit natural. Nava spațială Cassini.

Nava spațială Cassini Cum arată obiectul

Nava spațială Cassini Cu un diametru estimat la cca. un km, obiectul a fost poreclit momentan „Peggy” și este prea mic pentru a fi fotografiat în detaliu de camerele misiunii Cassini.

Nava spațială Cassini Imaginile realizate în data de 15 aprilie 2013 indicau unele anomalii la marginea inelului A al planetei Saturn. Una dintre aceste anomalii era un arc cu aproximativ 20% mai luminos decât orice altceva din jur, lung de 1,2 km și cu o lățime de cca. 10 km. De asemenea, au fost observate protuberanțe neobișnuite la marginea inelului, de obicei foarte omogen. Cercetătorii consideră că arcul și protuberanțele sunt rezultatul forței gravitaționale exercitate de un obiect din apropiere.

Nava spațială Cassini Ce indicii oferă traiectoria lui

Nava spațială Cassini Deși nu se așteaptă ca obiectul să mai crească în dimensiune, putând chiar să se dezintegreze, formarea lui și traiectoria oferă indicii importante privind modul în care ar fi putut lua naștere cei 62 de sateliți ai lui Saturn. Carl Murray, cercetător al Queen Mary University of London și principalul autor al studiului, consideră că asistăm la un eveniment cosmic nemaivăzut până acum și, în cel mai fericit caz, am putea privi nașterea unui nou satelit natural.

Nava spațială Cassini Sonda spațială Cassini se va deplasa mai aproape de marginea inelului A în cea de-a doua parte a anului 2016 și ar putea furniza mai multe detalii despre „Peggy”. Observând formarea sa și comparând cu dimensiunea celorlalți sateliți ai planetei, cercetătorii speculează că Saturn ar putea să fi avut inele mult mai masive în trecut, iar acum ar putea fi ultima dată când un satelit natural se mai formează.

Nava spațială Cassini Misiune aproape de final

Nava spațială Cassini La 10 ani de când și-a început misiunea, Cassini continuă să ne ofere surprize, cum a fost descoperirea unui vast ocean cu apă în stare lichidă pe Enceladus. NASA a invitat publicul să ajute la denumirea viitoarelor faze de explorare, considerate „cele mai incitante” de până acum pentru că sonda va trece la mică distanță de planetă.

×
x close