Antena 3 CNN Actualitate Social Mugur Isărescu spulberă majorările promise de Ludovic Orban: „Când ai un asemenea deficit, este ciudat să te întrebi dacă ai sau nu ai bani pentru majorarea pensiilor”

Mugur Isărescu spulberă majorările promise de Ludovic Orban: „Când ai un asemenea deficit, este ciudat să te întrebi dacă ai sau nu ai bani pentru majorarea pensiilor”

Creşterea punctului de pensie cu 40% este imposibilă, a spus Mugur Isărescu.

o_1e0qfm7521ubg1nnu9pu1019175rb.jpg
Foto: captură Antena 3
de S.T.    |    11 Feb 2020   •   18:07

Acesta a explicat într-o conferinţă că procentul punctului de pensie NU poate creşte mai mult decât cel al economiei, care este de 4%.

De asemenea, Guvernatorul a mai spus că nu a discutat nici una din problemele actuale cu Guvernul Orban.

Jurnaliştii au insistat să afle dacă reprezentanţii BNR au stat la masă cu cei ai Guvernului pentru a stabili următorii paşi.

„Nu ne-am pus, că dacă ne puneam... Nu ne-am pus. Cu Guvernul precedent am discutat, ştiţi bine ce rezultate am avut. Au fost multe discuţii. Cel actual e de doar trei luni. Ne-am aşeza cu ei la masă, dar dânşii spun un lucru clar: „Trebuie să respectăm legea. O lege în România se respectă”. Deci răspunsul scurt este că nu am căzut de acord”, a răspuns guvernatorul Băncii Naţionale a României.

El a arătat că BNR nu recomandă majorarea impozitelor, care ar face mai rău.

Isărescu spulberă majorările promise de Orban

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu pensie
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close