Antena 3 CNN Actualitate Social Momente de panică în Caraş-Severin, după ce oamenii s-au trezit cu apa în case, în miez de noapte. "E nenorocire"

Momente de panică în Caraş-Severin, după ce oamenii s-au trezit cu apa în case, în miez de noapte. "E nenorocire"

A fost o noapte de coşmar pentru locuitorii comunei Văliug din judeţul Caraş-Severin. Oamenii s-au trezit peste ei cu apa care le-a inundat casele şi le-a umplut beciurile. 

inundatii caras severin
Momente de panică în Caraş-Severin, după ce oamenii s-au trezit cu apa peste ei în case, în miez de noapte. "E nenorocire" Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2022   •   10:42

Torenţii au năvălit cu forţă în gospodării, după ce ecluzele barajului hidroenergetic din zonă nu au mai putut fi închise din cauza unei pene generale de curent electric. 

Pompierii au venit imediat în sprijinul locuitorilor care spun că astfel de defecţiuni se tot repetă în ultimii cinci ani.

Locuitorii din Văliug, Caraş-Severin, au trăit un coşmar după ce casele le-au fost indunate. 

"Îi nenorocire. Ne-o inundat garajul, curtea, totul. La toată lumea", spune o localnică.

Primarul comunei, a cărui gospodărie a fost şi ea inundată, a ieşit alături de vecini şi de pompieri să dea o mână de ajutor.

"Am intervenit la faţa locului cu autospeciale de lucru cu apă şi spumă, cu motopompe transportabile şi remorcabile pentru sprijinul populaţiei. 

Ajunşi la faţa locului am constatat că un podeţ a fost colmatat, am luat măsuri pentru decolmatarea acestuia cu un buldoexcavator", a declarat locotenent colonel George Cozariuc, prim-adjunctul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Localnicii sunt disperaţi pentru că, spun ei, până când compania de electricitate care deţine barajul hidrotehnic nu va remedia problema coşmarul lor se va repeta. 

×
Subiecte în articol: inundatii Caras Severin pană curent baraj
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close