Jenica Tabacu, director al Muzeului „Iulia Haşdeu”, din Câmpina, judeţul Prahova, a fost găsită spânzurată în casă, vineri, familia alertând autorităţile.
Poliția a deschis o anchetă ca să descopere motivele pentru care femeia a decis să își pună capăt zilelor.
De mai bine de 20 de ani femeia se ocupa de muzeul Iulia Hasdeu din Câmpina, a reușit să îl modernizeze, iar mii de turiști veneau să îl viziteze.
Citește și: Cine este Jenica Tabacu, directorul de la muzeul ”Iulia Hașdeu” din Câmpina, care s-a spânzurat
Jenica Tabacu era atât de pasionată de viața lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, încât în 2006 a devenit doctor magna cum laude în filologie cu tema ”Viața și activitatea lui Hașdeu, între anii 1888-1907.
Citește și: Ultimul interviu al Jenicăi Tabacu. Directorul muzeului ”Iulia Hașdeu”, despre spiritism și lumea de dincolo
Directorul muzeului ”Iulia Hașdeu” din Câmpina a reușit să afle secretele prin care Iulia Hașdeu reușea să vorbească cu spiritul tatălui său, Bogdan Petriceicu Hașdeu. Tabacu a prezentat într-o ediție a emisiunii ”Voi cu Voicu”, difuzată în februarie 2018, o mică parte din misterele pe care fabulosul castel din Câmpina le ascunde.
”Acest castel a fost construit între anii 1894-1896, de Hașdeu, care asigura pe toată lumea că planurile edificiului i-au fost inspirate de spiritul fiicei defuncte. Într-adevăr, în arhiva muzeului se conservă documente a acestei construcții, care nu mai pune semne de întrebare pentru cei care vin, dimpotrivă e un loc care respiră printr-o poveste fascinantă, aceea a comunicare între tată și fiică. Aici te apropii de Dumnezeu”, spunea Tabacu.