Antena 3 CNN Actualitate Social Ministrul Familiei a reacționat după declarațiile revoltătoare făcute de ÎPS Teodosie: „Orice formă de abuz e inacceptabilă”

Ministrul Familiei a reacționat după declarațiile revoltătoare făcute de ÎPS Teodosie: „Orice formă de abuz e inacceptabilă”

Ministrul Familiei a reacționat după declarațiile revoltătoare făcute de ÎPS Teodosie: „Orice formă de abuz e inacceptabilă”
Natalia Intotero spune că „orice formă de abuz este inacceptabilă” | Sursă foto: colaj Hepta
24 Iun 2024   •   14:20

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a reacționat după declarațiile revoltătoare făcute de Înalt Preasfințitul Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului a sfătuit-o pe o femeie abuzată psihic de soțul său să „își ducă crucea”, pentru că au primit taina căsătoriei. Intotero spune că orice formă de abuz „este inacceptabilă”, potrivit Digi24.

„Orice formă de abuz, inclusiv cel psihologic, e inacceptabilă. Victimele trebuie să fie protejate și sprijinite prin intermediul legii și al instituțiilor statului. Statul, prin Agenția pentru Egalitate de Șanse, oferă tuturor victimelor violenței domestice sprijin prin asigurarea cazării în centre protejate, consiliere psihologică, orientare în carieră. În cazul în care sunt însoțite de copii, aceștia pot beneficia de consiliere psihologică și grijă din partea specialiștilor”, a spus Natalia Intotero.

Ministrul Familiei susține că, deși este o persoană credincioasă, „nu consideră că Biblia îndeamnă la violență, ci la dragoste, grijă și empatie”.

„Familia și căsătoria ar trebui să fie locuri de siguranță și sprijin, nu de suferință și abuz”, a mai spus Intorero.

Ministrul Familiei a amintit faptul că persoanele care sunt supuse violenței domestice pot cere ajutor sunând, la orice oră, gratuit, la numărul 0800.500.333.

„Aceste persoane aflate în dificultate trebuie să apeleze pentru a beneficia de protecția statului, dar e foarte important să aibă curaj ulterior să facă și sesizări. Până la jumătatea lunii mai au fost înregistrate peste 4.200 de apeluri. Din acest total, au fost întocmite doar 6 sesizări. Orice persoană abuzată trebuie să aibă curaj să sune, să ceară ajutor și ulterior să facă sesizări, pentru a primi protecția de care fiecare trebuie să beneficieze”, a subliniat Intotero.

Într-o emisiune radiofonică, Înalt Preasfinţitul Teodosie i-a spus unei femei care s-a plâns că a fost abuzată psihic de soț că „trebuie să își ducă crucea" şi că soluţia nu este să divorţeze.

„După mulţi ani de căsătorie s-a întărit convingerea că cel de lângă mine nu are empatie, aş putea spune că am fost abuzată psihologic. Din cauza lipsei de empatie, în momentele de bucurie, el mi-a adus supărare imediată, iar în momentele în care aveam nevoie de sprijinul lui moral, nu m-a susţinut. Există vindecare? Care este soluţia?”, l-a întrebat femeia pe ÎPS Teodosie în timpul emisiunii de la radio.

ÎPS Teodosie i-a răspuns femeii, spunând că ea trebuie să își „ducă crucea”, pentru că a primit „taina cununiei”.

„Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, i-a recomandat Teodosie femeii.

×
Subiecte în articol: Natalia Intotero Ministrul Familiei
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Garry Kasparov: Războiul pornit de Putin se răspândește
x close