Evenimentul se va desfășura în curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada 19-22 decembrie 2023. Oamenii care vor vizita târgul vor putea achiziționa bucate specifice Crăciunului din toate regiunile țării, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.
”În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR își va deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești. Acest eveniment constituie un bun prilej de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale, de a promova valorile populare românești autentice, transmise din generație în generație.
Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând românește de la acești oameni harnici și muncitori care știu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară”, a declarat Florin-Ionuț BARBU, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Citeşte şi: Motivul pentru care o mamă refuză să cumpere cadouri de Crăciun propriilor copii | "E un altfel de Grinch"
În cadrul acestui eveniment, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-și procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană. De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum legume, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului.
Târgul de Crăciun din curtea MADR va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023 între orele 09.00-19:00, iar în ultima zi, 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 09:00 până la ora 14:00.