Antena 3 CNN Actualitate Social Medicamentul banal luat de femeile însărcinate care poate întârzia vorbirea la copii

Medicamentul banal luat de femeile însărcinate care poate întârzia vorbirea la copii

o_1c5ohcf7v1jfh1u9n1jnhvpc7s18.jpg
07 Feb 2018   •   18:25

Un studiu recent efectuat de specialiștii de la Icahn School of Medicine – Mount Sinai demonstrează că există o legătură semnificativă statistic între utilizarea paracetamolului și întârzierea dezvoltării vorbirii la copilașii cu vârsta de 30 de luni.

Peste 700 de femei cu sarcina între 8 și 13 săptămâni au acceptat să declare câte tablete de Paracetamol au luat între momentul concepției și cel al debutului studiului și să ofere o probă de urină pentru determinarea concentrației de  medicament.

Apoi, în momentul în care copiii lor au împlinit 30 de luni, li se testat nivelul de dezvoltare a vorbirii, lucru care se măsoară prin numărul de cuvinte cunoscute de copil la acel moment. Cei care au un vocabular mai redus de 50 de cuvinte sunt considerați ca având o întârziere în dezvoltarea vorbirii.

Dintre gravidele participante la studiu, 59% au folosit Paracetamolul în primul trimestru de sarcină, iar întârzierea vorbirii a fost înregistrată la aproximativ 10 % dintre copii, potrivit unica.ro.

×
Subiecte în articol: sarcina medicament paracetamol copii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close