Antena 3 CNN Actualitate Social Mari actori și personalități din România și-au dorit ca trupurile lor să fie incinerate după moarte

Mari actori și personalități din România și-au dorit ca trupurile lor să fie incinerate după moarte

Mari actori și personalități din România și-au dorit ca trupurile lor să fie incinerate după moarte
24 Mar 2018   •   16:34

Biserica Ortodoxă interzice preoţilor să oficeze slujbe pentru cei care au decis să fie incineraţi. În România, procentul celor aleg să fie incineraţi este infim, până în 1 la sută, în timp ce, în alte state din Uniunea Europeană, procentul depăşeşte 50 la sută.

Ne amintim ce scandal a iscat in 2013 decizia familiei de a incinera trupul lui Sergiu Nicolaescu. Soţia lui, Dana, a fost acuzată că nu l-a înmormântat creştineşte. Mai mult, în loc să poarte haine cernite, a îmbrăcat un palton alb. Haideți sa vedem imaginile

Regizorul Liviu Ciulei a murit la Munchen. Trupul i-a fost incinerat în Germania, iar cenuşa sa a fost adusă în ţară ulterior. Şi actorul Ilarion Ciobanu a avut aceeaşi dorinţă de a fi incinerat. Cântăreaţa Doina Badea, care a murit, în urma cutremurului din 1977, a fost şi ea incinerată.

Actorul Ştefan Mihăilescu Brăila a luat aceeaşi decizie cu puţin timp înainte să moară. Soţia sa a povestit că actorul s-a supărat când a văzut că nu vine nimeni să-l vadă şi a decis să fie incinerat pentru ca în urma lui să nu rămână nimic, cu o singură excepţie: rolurile memorabile pe care le-a jucat.

Politologul Silviu Brucan a fost incinerat la Crematoriul Vitan Bârzeşti din Capitală, în prezenţa celor apropiaţi, fără un ritual religios.

Deşi era o femeie foarte credincioasă, Zoia Ceauşescu, fiica soţilor Elena şi Nicolae Ceauşescu a lăsat cu limbă de moarte soţului ei aceeaşi dorinţă. A fost incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti, iar cenuşa sa este păstrată cu sfinţenie de soţul ei, profesorul Mircea Oprean, acasă. Tot din dorinţa ei. Într-o scrisoare pe care Zoia a lăsat-o după moarte, a spus ca cenuşa ei să fie îngropată o dată cu soţul ei, când va fi timpul.

×
Subiecte în articol: personalitati România moarte
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close