Antena 3 CNN Actualitate Social Italian stabilit la Pitești, suspectat că ar fi finanțat din România o grupare mafiotă

Italian stabilit la Pitești, suspectat că ar fi finanțat din România o grupare mafiotă

Italian stabilit la Pitești, suspectat că ar fi finanțat din România o grupare mafiotă
Foto: Captură video/youtube.com
12 Apr 2018   •   14:15

Un italian suspectat de legături cu mafia din Napoli a fost ridicat, joi dimineaţă, din Piteşti. Operaţiunea a fost condusă de Antimafia din Italia alături de procurorii DIICOT.

Bărbatul, un puternic investitor în piața imobiliară din Pitești și este acuzat că ar fi spălat banii grupului Casalese, care face parte din Camora italiană. Numele acestuia este Nicola Inquieto. 

În acelaşi timp, joi dimineață, Giuseppe, fratele suspectului, a fost ridicat la Napoli de procurorii de-acolo. 

„Începând din anul 2004, unul dintre membri clanului de tip mafiot Zagaria, care a acţionat pe teritoriul României, respectiv suspectul I.N., direct şi prin intermediul membrilor săi de familie şi-a transferat în mod disimulat veniturile obţinute din activităţile infracţionale în România, ocazie cu care a înfiinţat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale pe raza municipiului Piteşti (...) Totodată, din conţinutul procedurii penale reiese ca suspectul I.N. a finanţat printre altele şi sprijinit în mod concret deţinutii clanului DEI CASALESI, o fracţiune a clanului de tip mafiot Zagaria", se arată în comunicatul DIICOT.

Nicola Inquieto de 43 ani este acuzat că, începând din anul 2002, și-ar fi deschis mai multe firme în Italia, iar profitul acestora era trimis în România. În 2004, Inquieto a investit în imobiliare, în România. Ar fi proprietarul a nu mai puţin de 400 de apartamente. 

Potrivit anchetatorilor, banii obținuți aici erau trimiși înapoi în Italia pentru finaţarea unor planuri de tip mafiot. Intermediari ar fi fost chiar membrii ai familiei lui. 

Nicola Inquieto era un om de afaceri extrem de cunoscut în Piteşti. De altfel, atunci când şi-a deschis un Centru SPA de fiţe, la eveniment a participat chiar primarul muinicipiului. El a tăiat şi panglica. 

×
Subiecte în articol: mafie afacerist Pitești
Cele mai noi știri
Parteneri
x close