Antena 3 CNN Actualitate Social O nouă metodă de înșelăciune: Mai mulți tineri au vândut mașini de lux pe care le închiriau cu acte false

O nouă metodă de înșelăciune: Mai mulți tineri au vândut mașini de lux pe care le închiriau cu acte false

Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare în București și în județele Ilfov și Călărași. Șase persoane sunt suspectate de înșelăciune și fals intelectual, într-un dosar cu mașini de lux.

O nouă metodă de înșelăciune: Mai mulți tineri au vândut mașini de lux pe care le închiriau cu acte false
O nouă metodă de înșelăciune | Mai mulți tineri au vândut mașini de lux pe care le închiriau de la diverse companii cu acte false
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   21:15

Trei mandate de percheziție domiciliară au fost puse în aplicare vineri în București și județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal de înșelăciune, fals intelectual, falsificarea de instrumente oficiale și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

”Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada februarie – mai 2024, șase bănuiți ar fi indus în eroare persoanele vătămate - firme de închiriere a autovehiculelor, prin folosirea de acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia unor autoturisme de lux și de a le valorifica fără drept, prin amanetare sau vânzare către cumpărători de bună credință, folosind documente falsificate, obținând astfel un folos patrimonial injust.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500.000 de lei. Astfel, la data de 10 mai, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, fiind găsite și ridicate mijloace materiale de probă de interes în cauză”, se arată într-un comunicat al poliției.

Au fost puse în executare mandate de aducere, fiind duși la audieri trei bărbați și trei femei, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, în vederea continuării cercetărilor.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Au apărut primele subiecte la Matematică de la Evaluarea Națională 2024
x close