Antena 3 CNN Actualitate Social Imagini spectaculoase cu nava-școală „Mircea”, în timp ce traversa canalul Corint pe furtună. „Sarcina echipajului a fost plină de provocări”

Imagini spectaculoase cu nava-școală „Mircea”, în timp ce traversa canalul Corint pe furtună. „Sarcina echipajului a fost plină de provocări”

New Project (86)
Nava-școală „Mircea”, în timp ce traversa canalul Corint | Sursă foto: Captură video Facebook
de Andreea Ştefan    |    07 Iul 2024   •   18:33

Ministerul Apărării a publicat duminică imagini spectaculoase cu nava-școală „Mircea” traversând canalul Corint în timpul unei furtuni, în condiții care au făcut ca misiunea echipajului să fie dificilă.

„În după-amiaza zilei de 4 iulie, la câteva ore după plecarea din portul Pireu, nava-şcoală Mircea a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică. Temperaturile caniculare din ultimele zile nu prevesteau „ruperea de nori” ce avea să facă tranzitarea canalului o manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă”, au transmis oficialii Ministerului Apărării într-o postare pe Facebook.

Nava-școală Mircea din nou, în Corint

Nava-școală Mircea din nou, în Corint În după-amiaza zilei de 4 iulie, la câteva ore după plecarea din portul Pireu, nava-școală “Mircea” a tranzitat, pentru al doilea an consecutiv, canalul Corint, care leagă Marea Egee de Marea Ionică. Temperaturile caniculare din ultimele zile nu prevesteau “ruperea de nori” ce avea să facă tranzitarea canalului o manevră pe cât de dificilă, pe atât de spectaculoasă. A plouat torențial cu descărcări electrice, vizibilitatea redusă și vântul făcând sarcina piloților din canalul Corint și a echipajului velierului una plină de provocări. “Mircea” își continuă marșul de instrucție - cap compas Livorno, Italia, unde va acosta pe data de 10 iulie. #ForțeleNavaleRomâne #NȘMircea #AcademiaNavală #ArmataRomâniei

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Duminică, 7 iulie 2024

„A plouat torențial cu descărcări electrice, vizibilitatea redusă și vântul făcând sarcina piloților din canalul Corint și a echipajului velierului una plină de provocări”, au mai transmis oficialii MApN.

Nava-școală „Mircea” își continuă marșul de instrucție - cap compas Livorno, Italia, unde va acosta pe data de 10 iulie.

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close