Antena 3 CNN Actualitate Social Gabriela Firea, veşti bune pentru bucureştenii aflaţi într-o situaţie dificilă: Sute de locuinţe sociale sunt în construcţie

Gabriela Firea, veşti bune pentru bucureştenii aflaţi într-o situaţie dificilă: Sute de locuinţe sociale sunt în construcţie

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, anunţă că persoanele aflate în situaţii dificile vor beneficia de un număr de 600 de locuinţe sociale din partea Primăriei Capitalei, odată cu finalizarea proiectului prin care se construiesc opt blocuri în Prelungirea Ghencea, imobiluri destinate familiilor cu nevoi.

o_1e064hu03ksql1k1clakcb1llfl.jpg
sursă foto: Facebook Gabriela Firea
03 Feb 2020   •   20:34

Primul bloc urmează să fie finalizat în toamna anului 2020. De altfel, la Primăria Capitalei sunt înregistrate 3.790 de cereri de repartizare de locuințe sociale, „numărul locuințelor sociale este foarte mic în comparație cu cerererile depuse de către bucureșteni”, a adăugat Gabriela Firea

„Am verificat azi lucrarile de pe şantierul din b-dul Prelungirea Ghencea nr. 322-326, sectorul 6, unde Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Imobiliară S.A. și Trustul de Cladiri Metropolitane, construiește un bloc de 11 etaje, cu 114 apartamente care va fi finalizat în toamna acestui an.

Construcția reprezintă prima etapă a proiectului de realizare a unui complex format din 8 blocuri, aproximativ 600 de locuințe.

Toate aceste apartamente vor avea destinația de locuințe sociale și vor beneficia de toate facilitățile necesare unor construcții moderne: spații verzi, locuri de parcare, servicii comunitare etc. Totodată, infrastructura în zonă este în curs de dezvoltare prin lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens, cu linie mediană de tramvai.

Numărul locuințelor sociale este foarte mic în comparație cu cerererile depuse de către bucureșteni, dar încerc din răsputeri, așa cum am promis la începutul mandatului meu, să rezolv pe cât posibil această cerere venită de la familiile aflate în nevoi. În Municipiul București există o criză acută de locuinte sociale, aceasta fiind o problema veche, ignorata de administratiile anterioare.

În prezent, la Primăria Capitalei sunt înregistrate 3.790 de cereri de repartizare de locuințe sociale. Dintre acestea, 364 de solicitanți sunt pe lista de priorități pentru anul 2020, întrucât se regăsesc persoane cu dizabilitati, varstnici care au fost evacuați în urma retrocedării imobilelor și care nu au posibilitatea unui credit, precum și familii monoparentale cu copii aflați în intretinere, la limita marginalizarii sociale”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close