Antena 3 CNN Actualitate Social Firma care a montat artificiile în clubul Colectiv a mai provocat un incident la Cerbul de Aur

Firma care a montat artificiile în clubul Colectiv a mai provocat un incident la Cerbul de Aur

artificii.jpg
Foto: www.twitterevolutions.com
12 Noi 2015   •   00:00

Firma care a montat artificiile în clubul Colectiv a mai provocat un incident acum câţiva ani, la festivalul Cerbul de Aur. 

 
Boxele de pe scenă au luat foc atunci, tot de la artificii. Specialiştii sunt revoltaţi că mulţi dintre cei care lucrează cu materiale pirotehnice o fac fără autorizaţie.
 
Insemex este singurul institut din ţară care dă avize pentru produsele pirotehnice şi pentru speciliştii abilitaţi să se le folosească. 
 
Mulţi specialişti spun că oamenii care lucrează în domeniul pirotehnic nu sunt specializaţi. În loc să facă un curs în care să înveţe cum se folosesc artificiile şi alte materiale explozive de acest gen, plătesc câteva sute de lei la instituţii din subordinea Ministerului Muncii şi obţin calificarea dorită. 
 
Cele mai multe artificii care se folosesc în România sunt aduse din China sau Polonia şi sunt cunoscute de pirotehnişti. Cele folosite în Colectiv erau aduse din Bulgaria şi au fost pornite de artificier de la distanţă. 

×
Subiecte în articol: Club Colectiv artificii
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close