Cu doar 15 minute dimineața, în doar 30 de zile te vei mândri cu un posterior demn de toată lauda.
Una dintre zonele care se cer a fi lucrate mai intens sunt zona fesierilor și cea a coapselor. Iar dacă programul tău zilnic nu îți permite să ajungi o oră la sală, poți să îți lucrezi corpul chiar la tine acasă, mai ales dimineața, pentru a te bucura de energie apoi întreaga zi.
Admiri pe stradă femeile care arată bine? Acum și tu te poți bucura de un aspect vizibil îmbunătățit al fizicului tău. Contează să vrei să faci ceva și restul vine de la sine, cum bine se zice ”după faptă și răsplată”.
Pentru a obține acel posterior frumos și ferm, ai nevoie să știi un truc extrem de important. Și anume că este necesar să lucreză atât talia, abdomenul, cât și picioarele pentru a ajunge la rezultatul dorit.
Exercițiul 1: Plank-ul sau scândurica
Un exercițiu izometric, static, în care tot ce trebuie să faci este să menții poziția corectă cât mai mult timp posibil. Astfel că ai mai multe variante de a-l executa. Sprijină-ți corpul fie pe coate, fie pe palme și pe vârful picioarelor. Ține spatele perfect drept și încearcă să respiri corect.
În această poziție, lucrează toată musculatura corpului, efectele fiind vizibile chiar de la finalul primei luni.
Exercițiul 2: Flotările
Da, acesta este cel mai clasic exercițiu, făcut frecvent mai ales de bărbați, însă asta nu înseamnă că nu este benefic și femeilor. Ține spatele și picioarele drepte, execută florările cât mai lent pentru a lucra cât mai intens zona picioarelor și a abdomenului.
Acest exercițiu te va ajuta să îți definești și musculatura brațelor, practic tot corpul tău se va bucura de o mică transformare benefică sănătății tale.
Exercițiul 3: Genuflexiunile
Indiferent de ce exercițiu alegi să faci ține cont de un singur lucru: dacă nu îl execuți corect, îți vei face mai mult rău decât bine.
Sprijină-ți toată greutatea pe călcâie și îmaginează-ți că te așezi pe un scaun. Ajută-te de picioare doar pentru a te ridica de pe scaunul imaginar.
Ține spatele cât mai drept și execută mișcările lent.
Din acest exercițiul poți executa și câteva fandări, te vor ajuta de asemenea la obținerea unui posterior de zile mari.
Exercițiul 4: Subțierea coapselor
Tot izometria te ajută și în acest caz, și cel mai bun exercițiu este acela în care stai sprijinită pe palme și genunchi și ridici unul dintre picioare spre înapoi menținându-l cât mai drept, dar și brațul opus odată cu piciorul.
Trebuie să menții câteva secunde această poziție, apoi să schimbi partea, informează click.ro.