Meşteşugurile româneşti tradiţionale pot fi adaptate şi integrate în contextul secolului vitezei. O demonstrează cu succes şi pasiune eroul zilei de astăzi, Ion Georgescu, managerul unui proiect finanţat de guvernul norvegian prin care işi propune să pună în valoare măiestria artizanatului românesc.
Inspirat de îndeletnicirile maiştrilor populari de odinioară, Ion Georgescu a transformat zona Comana în Satul meșteșugurilor. Acolo, într-o atmosferă de basm, meșteri amatori și profesioniști le prezintă vizitatorilor tehnici folosite de veacuri, printre care ţesutul, olăritul sau împletitul de papură sau nuiele, pe care vor astfel să le transmită noilor generaţii.
”Din 2016, cu ajutorul unui proiect finanțat de Guvernul Norvegiei am reușit să construim de la zero un mic sat al meșteșugurilor. Am construit niște ateliere cu metode tradiționale de construcție și în ele am găzduit mici ateliere de țesut la război, fierărie, împletit papură, lucru cu lemnul sau ceramică. Vrem să arătăm că se mai poate trăi din meșteșuguri în secolul 21.”, a declarat Ion Georgescu, pentru Antena 3.