30 de elevi ai Liceului de Deficienți de Auz din Cluj-Napoca primesc un ajutor nesperat. Mai mulți voluntari din cadrul unei firme de IT îi învață pe cei mici programare, tehnologia având scopul de a le deschide noi oportunități în viață, inclusiv în cariera profesională.
Astfel, elevii primesc o educație adecvată nevoilor lor și își dezvoltă abilitățile digitale și aptitudinile tehnice. Pe termen lung, când aceşti copii vor fi adulţi, şansele lor de a fi activi în societate şi de a avea o viaţă mai bună vor creşte semnificativ pentru că vor fi mai pregătiţi să facă faţă cerinţelor de pe piaţa muncii. Adelina Venter, specialist marketing în cadrul Asociaţiei „Cartea Daliei".
În România există peste 25.000 de persoane cu deficienţă de auz, dintre care aproximativ 2.000 sunt elevi, pentru aceste persoane capacitatea de comunicare fiind redusă la limbajul mimico-gestual. Dintre adulţi, 85% nu sunt activi pe piaţa muncii, iar în viitor acest număr va creşte pentru că locurile de muncă moderne necesită abilităţi digitale.