Antena 3 CNN Actualitate Social Sute de PET-uri sunt blocate de mai multe luni în proiectul-pilot de colectare a gunoaielor de pe Someş

Sute de PET-uri sunt blocate de mai multe luni în proiectul-pilot de colectare a gunoaielor de pe Someş

deseuri raul somes profimedia
Proiectul-pilot de colectare a gunoaielor de pe Someş. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iun 2024   •   17:45

Sute de PET-uri sunt blocate de mai multe luni în proiectul-pilot de colectare a gunoaielor de pe Someş, amenajat în zona localităţii Odoreu, autorităţile căutând o soluţie pentru a le colecta.

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa au arătat că investiţia încă nu a fost preluată pentru că mai sunt probleme de rezolvat, proiectul fiind într-o perioadă de analiză.

„Sistemul de colectare a deşeurilor plutitoare amplasat pe râul Someş în localitatea Odoreu, judeţul Satu Mare, este un proiect-pilot. În momentul actual, investiţia nu a fost preluată de către instituţia noastră, nefiind încă realizată recepţia la finalizarea lucrărilor. Totodată, ca în cazul oricărui proiect-pilot, mai sunt chestiuni/ probleme de rezolvat/ajustat - ne aflăm într-o perioadă de analiză”, a transmis ABA Someş-Tisa pentru AGERPRES.

Potrivit sursei citate, sistemul funcţionează, dar sunt dificultăţi la îndepărtarea deşeurilor care plutesc în spatele barajului.

„Sistemul funcţionează, însă procesul de îndepărtare a deşeurilor plutitoare prezintă dificultăţi. Angajaţii instituţiei noastre au reuşit să cureţe radierul cuvei de beton în care sunt stocaţi plutitorii, însă deşeurile care plutesc în spatele barajului nu au putut fi degajate. Depunem eforturi, în colaborare cu proiectantul şi constructorul, pentru găsirea soluţiilor/ ajustarea şi completarea proiectului tehnic. Înţelegem disconfortul creat şi asigurăm cetăţenii de implicarea noastră în rezolvarea disfuncţionalităţilor întâmpinate”, a precizat ABA Someş-Tisa. 

×
Subiecte în articol: peturi râul Someş
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close