Antena 3 CNN Actualitate Social Zeci de copii au descoperit tainele olăritului și ale meseriei de jurnalist, la Piscu, în județul Ilfov

Zeci de copii au descoperit tainele olăritului și ale meseriei de jurnalist, la Piscu, în județul Ilfov

A fost o zi specială pentru zecile de copii care au participat la atelierele de la Piscu, judeţul Ilfov. În inima unui vechi sat de olari, cei mici au participat la mai multe activităţi creative sau informative.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mai 2024   •   12:54

Zeci de copii au participat la evenimentul organizat la Piscu, judeţul Ilfov. Printre alte activităţi, aceştia au învăţat să olărească.

Atelierul Școala de la Piscu este un muzeu particular în care copii și adulții se pot familiariza cu ceea ce înseamnă olărit, ateliere de gătit, de linogravură. De asemenea pot să facă ei înșiși fel de fel de obiecte şi locul este destul de aproape de Bucureşti, ceea ce înseamnă că este aproape mereu plin de elevi dornici să înveţe lucruri noi.

”Copii sunt destul de diferiți, ceea ce e foarte important de observat, pentru că sunt grupuri unde observ că le plac anumite lucruri și sunt foarte deschiși să încerce lucruri noi și sunt și grupuri în care sunt mai reținuți la început, dar pe măsură ce încep să se joace, și ne jucăm și noi cu ei, pentru că participăm alături de ei la ateliere, încep să fie mult mai deschiși”, a spus Varty Mihail, doctorand UNATC.

Pe lângă activităţile creative, au avut loc şi campanii de conştientizare împotriva consumului de substanţe interzise coordonate de Agenţia Naţională Antidrog.

”Aşa cum bine ştiţi, Agenţia Naţională Antidrog acţionează pe 3 paliere, prevenirea în familie, prevenirea în şcoală, dar şi prevenirea în comunitate. Încercăm să ne adresăm tuturor categoriilor de beneficiari pe categorii de vârstă şi avem programe începând de la grădiniţă până la universitate pentru tineri, dar avem şi pentru părinţi, avem ateliere şi pentru cadre didactice”, precizează Ramona Dabija, directorul Agenției Naționale Antidrog.

Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani.

×
Subiecte în articol: Ilfov copii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O fată de 17 ani și un tânăr de 24, găsiți morți într-un hotel din București
x close