Antena 3 CNN Actualitate Social Circa 200 de blocuri din Capitală ar putea fi afectate de cutremur. Lista neagră a Primăriei

Circa 200 de blocuri din Capitală ar putea fi afectate de cutremur. Lista neagră a Primăriei

bulina.jpg
Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Oct 2016   •   08:48

Circa 180 de blocuri din Capitală ar putea fi afectate de cutremur. Lucrările de consolidare bat pasul pe loc, iar multe dintre şantiere nu s-au deschis şi pentru că proprietarii au refuzat. 

Locatarii au contestat de la preţul stabilit de primărie până la bulina pusă pe clădire. În tot acest timp, jumătate dintre apartamentele puse la dispoziţie de primărie stau goale. 

Blocul din strada Victor Eftimiu, cunoscut cândva drept blocul Cristal, e pe listă neagră a primăriei. O parte dintre proprietari au refuzat consolidarea, pe motiv că prețurile erau foarte mari și ajungeau la 450 de euro pe metrul pătrat.

Locatarii au contestat faptul că ar fi trebuit să-şi părăsească locuinţele, dar şi licitaţia făcută de Primăria Capitalei.

Pentru bucureştenii care acceptă consolidarea, Primăria Capitalei are peste 120 de apartamente în blocurile gemene din piaţa Naţiunile Unite. 

Mai puţin de jumătate sunt ocupate. În lipsa locatarilor, apa, gazele sau curentul electric sunt oprite în apartamente. Iar cine se mută plăteşte branşamentele. 

Proprietarii care acceptă consolidarea trebuie să plătească sumele primite de la stat în următorii 25 de ani. 

Locuinţele de necesitate pot fi folosite doar atât cât durează lucrările. În ultimii 10 ani, au fost consolidate doar 42 de cladiri, doar 19 prin programul Primăriei Capitalei.

 

×
Subiecte în articol: cutremur
Cele mai noi știri
Parteneri
x close