Antena 3 CNN Actualitate Social Ciolacu anunță că pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie. Ce se întâmplă cu pensiile minerilor

Ciolacu anunță că pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate de la 1 octombrie. Ce se întâmplă cu pensiile minerilor

militar roman inquam
Militar român. Sursă foto: Inquam Photos / George Călin
de Andreea Ştefan    |    11 Sep 2024   •   18:23

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că pensiile militare sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate începând de la 1 octombrie. Acesta a precizat că se lucrează și la „soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități”.

Guvernul a decis să crească plafonul de impozitare pentru pensiile din domeniul ordinii și siguranței publice (pensiile militare), pentru a le aduce la același nivel cu pensiile publice obișnuite.

„Aprobăm azi majorarea plafonului de impozitare și în cazul pensiilor din sistemul național de ordine și siguranță publică. Practic, le aducem la același nivel cu celelalte pensii publice, unde deja am legiferat ridicarea plafonului de la 2000 la 3.000 de lei, începând cu 1 octombrie. Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură, care este un act de echitate socială”, a anunțat Marcel Ciolacu.

Premierul spune că Guvernul se angajează să rezolve problemele pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități, precizând că va discuta cu Comisia Europeană pentru „o înțelegere corectă”.

„Lucrăm acum și la soluționarea problemelor pensionarilor mineri și a celor cu dizabilități. Îmi asum să rezolv problemele acestor oameni! Ei nu au vreo vină că statul a schimbat de mai multe ori regulile legate de pensionare din interese de moment. Însă, fiți sigur că o voi rezolva prin dialog cu Comisia Europeană, ajungând la o înțelegere corectă! Nu prin acțiuni populiste, cu proiecte-fantomă depuse acum în Parlament ce modifică legea asumată anul trecut prin PNRR și votată de toate partidele!

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close