Antena 3 CNN Actualitate Social Cine sunt procurorii-vedetă, cu averile la secret

Cine sunt procurorii-vedetă, cu averile la secret

1 minut de citit Publicat la 08:15 22 Aug 2019 Modificat la 08:15 22 Aug 2019
Cine sunt procurorii-vedetă, cu averile la secret
Foto: Agerpres.ro

O nouă modă face ravagii printre procurorii din România. Vedetele sistemului uită tot mai frecvent să-şi completeze declaraţiile de avere, scriu ziariştii de la "Jurnalul". 

Spre exemplu procurorii protagoniști ai anchetei de la Caracal nu şi-au mai declarat averea şi veniturile de doi ani. Şi tot de doi ani, nu au mai depus declaraţii de avere şi de interese nici procurorii #rezist Alexandra Lăncrănjan sau Bogdan Pîrlog. Potrivit legii, nerespectarea termenului pentru depunerea declaraţiilor de avere şi de interese consitituie contravenţie şi se sancţionează cu o amendă de până la 2 mii de lei. Mai multe informaţii cu privire la acest subiect citiţi în paginile cotidianului naţional "Jurnalul". 

Vedetele Procuraturii, în plină campanie de îngropat averile 

Termenul pentru care funcționarii publici, funcționarii cu statut special, procurorii, judecătorii și magistrații asistenți aveau obligația legală să întocmească și să depună declarațiile de avere pe ultimul an fiscal a expirat încă din data de 18 iunie 2019, dar "vedetele" Procuraturii nu s-au conformat. Capii sistemului, susținuți de partidele "antihoție" și de ONG-urile care militează pentru aplicarea și respectarea legii, Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr, au întocmit ultimele astfel de documente în vara anului trecut. Iar procurorii protaginiști ai anchetei care vizează tragedia de la Caracal nu și-au mai declarat averea și veniturile de doi ani. Tot de doi ani, nu au mai depus declarații de avere și de interese nici procurorii #rezist Alexandra Lăncrănjan sau Bogdan Pîrlog. 

Conform Legii 176/2010, nerespectarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere și de interese prin nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri "constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 la 2.000 de lei", iar Agenția Națională de Integritate poate declanșa din oficiu propria procedură de verificare. 

×
x close