Antena 3 CNN Actualitate Social Propunere depusă în Parlament: hipermarketurile, centrele și parcurile comerciale ar fi obligate să aibă centre de prim ajutor

Propunere depusă în Parlament: hipermarketurile, centrele și parcurile comerciale ar fi obligate să aibă centre de prim ajutor

Potrivit unei propuneri legislative depuse în Parlament, centrele şi parcurile comerciale, precum și hipermarketurile ar putea fi obligate să aibă puncte de prim ajutor pentru acordarea asistenţei sanitare de urgenţă.

ATU Images Getty Images
Investigatii medicale gratuite în București! Oricine se poate programa pentru un consult de specialitate Sursa foto: ATU Images Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   18:32

Documentul prevede ca hipermarketurile, parcurile și centrele comerciale, precum și orice altă structură ce se întinde pe o suprafață mai mare de 2.000 de metri pătrați, folosită pentru comerţ specializat ori nespecializat, care comercializează mărfuri alimentare şi/sau nealimentare, au obligaţia de a institui în spaţiul lor centre de prim ajutor pentru acordarea asistenţei sanitare de urgenţă.

În aceeași propunere se mai precizează că viitorul centru de prim ajutor trebuie să aibă trusă pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă până la sosirea ambulanţei şi cu cel puţin un defibrilator, în funcţie de suprafaţa deţinută de comerciant, prevede proiectul.

Totodată, personalul care va lucra în aceste centre trebuie să fi absolvit studii sanitare postliceale sau superioare şi să aibă experienţa necesară pentru a putea interveni în caz de urgenţă.

"Având în vedere faptul că în aceste centre comerciale se comercializează o gamă variată de mărfuri, numărul persoanelor care vin la cumpărături este foarte mare şi de diferite vârste, de la copii, până la persoane de vârsta a treia. Astfel, situaţiile care pot necesita asistenţă de urgenţă sunt variate şi singura şansă a acestora de a supravieţui poate fi primul ajutor acordat în regim de urgenţă", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative, notează Agerpres.

Nerespectarea obligaţiilor prevăzute de propunerea legislativă se va sancţiona cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei.

×
Subiecte în articol: centre prim ajutor hipermaketuri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close