Antena 3 CNN Actualitate Social Cel mai bogat sector din Capitală, îngropat în munţi de gunoaie. Bucureştenii sunt îngroziţi: "Ne îmbolnăvim de tifos!"

Cel mai bogat sector din Capitală, îngropat în munţi de gunoaie. Bucureştenii sunt îngroziţi: "Ne îmbolnăvim de tifos!"

Cel mai bogat sector al Bucureştiului este în continuare îngropat în gunoaie, după ce Clotilde Armand a refuzat şi în al 12-lea ceas să plătească datoria Primăriei către Romprest. La gâtul ei au sărit chiar partenerii de coaliţie de la PNL Sector 1.

o_1f8626i0u5931r1mq7up7vhhcb.jpg
de Raluca Bîrcă    |    14 Iun 2021   •   23:08

Munţii de gunoaie continuă să sufoce Sectorul 1, după ce Clotilde Armand nu şi-a plătit restanţa de aproximativ 4 milioane de lei către sortatori.

Cetăţenii Sectorului 1 sunt invadaţi de gunoaie şi de ploaie, în aceeaşi măsură. Practic, fenomenul este unul extrem de toxic atât pentru oameni, cât şi pentru mediu. 

Clotilde Armand refuză să achite datoriile

Au trecut două săptămâni de când gunoaiele zac pe străzile celui mai bogat sector. Deşi s-a lăudat că a găsit soluţia, nici până în acest moment Clotilde Armand nu a plătit niciun leu din datoriile Primăriei. Pe o parte, are de achitat peste 120 de milioane către compania de salubritate publică, deşi nu are de gând să facă asta.

Pe de altă parte, sortatorii îşi aşteaptă şi ei cei aproximativ 4 milioane de lei. Săptămâna trecută, cei trei sortatori şi-au redeschis porţile timp de trei zile şi au ameninţat-o pe Clotilde că dacă nu plăteşte datoria, străzile se vor umple din nou de gunoaie, ceea ce s-a şi întâmplat.

Zonele rezidenţiale sunt în continuare adevărate focare de infecţie

Dacă marile bulevarde sunt mai curate, străzile secundare şi zonele rezidenţiale sunt în continuare adevărate focare de infecţie pentru că acolo gunoaiele nu au mai fost ridicate de aproximativ trei săptămâni.

 În acest moment, unul dintre sortatori nu mai primeşte deloc deşeuri din Sectorul 1, iar unu altul primeşte o capacitate infimă. Primarul Sectorului 1 continuă să iasă în public cu fel şi fel de scenarii pentru a distrage atenţia cetăţenilor de la marele scandal. Ba spune că e agresată în trafic, dar camerele nu funcţionau, ba contractul este prea scump, ba nu există, ba publică contractul cu toate anexele şi apoi revine la ideea că ar fi anulat şi că timp de 12 ani s-ar fi plătit fără motiv serviciile prestate.

Sectorul 1, "groapa de gunoi" a Capitalei

Pentru a rezolva situaţia, toţi oficialii au încercat să ia rolul de mediator, dar edilul nu a binevoit să ia în considerare nicio ofertă. Pe rând, Ministrul Mediului, Prefectul Capitalei, dar şi Prim-Ministrul au încercat să intervină pentru a evita transformarea Sectorului 1 în groapa de gunoi a Capitalei. Ba mai mult, Judecătoria Bucureşti a dat câştig de cauză companiei de salubritate, care are dreptul de a executa silit Primăria Sectorului 1.

Vorbim de peste 120 de milioane de lei, datorii strânse în doar câteva luni.

 Bugetul alocat pentru salubrizarea sectorului în anul 2021 era de 130 de milioane din care 60 au fost cheltuiţi deja, ceea ce înseamnă că primarul Sectorului 1 trebuie să facă o rectificare bugetară astfel încât să facă rost de bani în curând.

Oamenii privesc dezamăgiți disputele care le-au adus calvarul și cer să se ia de urgenţă măsuri.

"Ne îmbolnăvim de tifos"

"Uitaţi-vă ce nenorocire, ce dezastru. Ne îmbolnăvim de tifos, de balauri, de şerpi. Niciodată în viaţa mea, nu am văzut aşa o mizerie. Să se retragă din funcţie şi să lase oameni capabili să-şi facă activitatea de conducere", a spus o locuitoare din Sectorul 1.

 

 

 

×
Subiecte în articol: gunoaie Clotilde Armand sectorul 1 tifos
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close