Antena 3 CNN Actualitate Social Ce se întâmplă cu banii românilor anul acesta

Ce se întâmplă cu banii românilor anul acesta

Ce se întâmplă cu banii românilor anul acesta
de S.T.    |    09 Ian 2019   •   09:23

Proiectul de buget nu va fi discutat în prima şedinţă din acest an a Guvernului cu toate că ministrul Finanțelor anunța încă din luna decembrie că a fost finalizat.

Mai este nevoie însă de avize de la Consiliul Economic şi Social şi de la Consiliul Fiscal, după ce avizul CSAT a fost obținut abia în ultimele zile din 2018.

Întrebat în cât timp speră să obţină semnătura preşedintelui, după ce proiectul de buget va fi aprobat de Parlament, ministrul Finanțelor a declarat că refuză să creadă că preşedintele va retrimite în Parlament legea bugetului de stat, în pofida a ceea ce se întâmplă azi în România.

„Refuz să cred, chiar dacă ne luăm după ce se întâmplă azi în România, putem lua în calcul orice scenariu, dar totuşi refuz să cred că într-o ţară europeană, că în cursul unei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, unică situaţie în România, să retrimiţi în Parlament un buget pe care Parlamentul ţi-l adoptă. Nu ai de ce. Nu ai niciun fel de motiv decât dorinţa de a bloca ceva. Să luăm pas cu pas cum dânsul ne învaţă foarte des, să încercam cu toţii nu doar noi să respectăm legea şi constituţia şi lucrurile vor fi exact cum am zis noi”, a spus Teodorovici, duminică seară, la Antena 3.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Calificare istorică în optimile Euro 2024. România câștigă grupa E, după 1-1 cu Slovacia
x close