Antena 3 CNN Actualitate Social Cazul emoţionant al pacientei care spune că Lucan a izgonit-o din spital: „Aveam hemoragie, dar m-a dat afară că îi ocupam un pat“

Cazul emoţionant al pacientei care spune că Lucan a izgonit-o din spital: „Aveam hemoragie, dar m-a dat afară că îi ocupam un pat“

M.Z.
2 minute de citit Publicat la 20:34 02 Ian 2018 Modificat la 20:34 02 Ian 2018
o_1c2s284js183n1ni4sacr382q89.jpg

Paula Blându este una dintre pacientele medicului Mihai Lucan, iar povestea ei de viață este una emoționantă. Femeia are 47 de ani şi a ajuns prima dată la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj în 2001, într-o stare foarte gravă.

Daniela Bartoş, care era atunci ministru al Sănătăţii, impresionată de situaţia dramatică a femeii, a intervenit direct şi i-a trimis o scrisoare lui Lucan, prin care îl ruga să se ocupe de caz, potrivit adevarul.ro.

Femeia a fost operată de trei ori de medicul Mihai Lucan și a declarat că intervențiile chirurgicale i-au salvat viața. În 2002, Paula Blându a primit un rinichi, operație de transplant fiind una de succes. După patru ani, problemele cu rinichii au reînceput și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Atunci a fost momentul în care medicul Mihai Lucan a dat-o afară din spital.

Cel mai mult a durut-o felul în care, spune ea, a fost dată afară din spital, deşi avea hemoragie şi risca să moară. "M-a trimis acasă într-o perioadă în care a fost foarte greu. Deşi aveam hemoragie, a fost de neînduplecat, pentru că n-aveam bani şi ocupam un pat în spital. A urlat la medicii care mă îngrijeau: «N-aţi trimis-o nici acum pe asta? Să n-o mai văd aici». Şi a trebuit să merg acasă, aproape 500 de kilometri, deşi îmi era rău, foarte rău”, susţine femeia.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg.

Prejudiciul în acest dosar este de peste un milion de euro. 

Profesorul Mihai Lucan a fost reţinut pentru o zi, iar judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Citiți și Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan

Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie

Noi informații din dosarul medicului Lucan: Mai grav decât cazul Arşinel este cazul Socaciu. Se acordau rinichi în funcţie de interesul unei reţele

×
Etichete: Mihai Lucan rinichi
x close