Antena 3 CNN Actualitate Social Caz șocant într-un spital din Cluj! A operat ilegal timp de nouă ani

Caz șocant într-un spital din Cluj! A operat ilegal timp de nouă ani

o_1dlkheh2rm2k167q1jrs11oe1lsl8.jpg
Foto: Pixabay.com
25 Sep 2019   •   18:44

Încă un caz șocant într-un spital din România! Crina Nistor a practicat fără drept, timp de nouă ani oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca, alături de soțul ei, chirurg oftalmolog!

Faptele au ieșit la iveală acum șase luni, iar acum autoritățile au decis sancțiunile: bărbatul a fost amendat cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, potrivit Adevărul.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a acuzat-o, în luna martie a acestui an, pe Crina Nistor că a practicat fără drept oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog Marius Nistor. Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă în acest caz și, după șase luni de la izbucnirea scandalului, autoritățile au aplicat o sancțiune. Reprezentanții ministerului au precizat că „în perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”.

Din cercetarea Direcției de Sănătate Publică Cluj (DSP) a reieșit că timp de 9 ani, Crina Nistor a participat la majoritatea operațiilor realizate de soțul ei, medicului Marius Nistor. Crina Nistor are diplomă de medic de familie din anul 2014 și de medic oftalmolog din octombrie 2018, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, la momentul izbucnirii scandalului. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close