Cei care nu pot ajunge la biserică vor avea ocazia să urmărească online Slujba de Înviere. Ceremonia trebuie să fie organizată cu respectarea tuturor restricțiilor sanitare în vigoare, precum portul măștii sau respectarea distanței dintre persoane.
"Învierea nu stă doar într-o lumină. Stă într-o viață înflăcărată, o viață care dă sens morții de astăzi, nu doar morții lui Hristos. Pentru că Iisus trăiește, evident, în istoria noastră, în oamenii care suferă astăzi, care mor, în noi, cei care ne temem.
Noi le biserică le respectăm pe toate, așa am făcut în fiecare duminică și așa au făcut toate parohiile romano-catolice din țară", a explicat Francis Doboș, preot, Arhidieceza Romano-Catolică București.
Slujbele încep în aproape toate bisericile din țară după ora 19.00, cu respectarea măsurilor de protecție și distanțare impuse de pandemie și autorități.
La Catedrala Sf. Iosif din Capitală, Sfânta Liturghie a Învierii Domnului începe la ora 23.00. Pe site-ul www.catedralaonline.ro este transmisiune live permanentă, dar credincioșii pot merge și fizic la slujbă, respectând distanțarea și măsurile de igienă.
Programul Slujbei de Înviere în marile orașe din România
În catedrala ieşeană, Sfintele Liturghii au loc la orele: 8.00, 9.15, 11.00, 16.00, 18.00. PS Iosif Păuleţ va prezida Sfânta Liturghie de la ora 11.00.
La Catedrala Romano-Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava, Liturghia Învierii are loc la ora 21.00, iar duminică vor fi slujbe la orele 11.00 și 18.00.
La Timișoara, slujba de Înviere începe sâmbătă, la ora 19.00, iar duminică, în Ziua Paștelui, vor fi liturghii începând cu ora 9.00 în limbile maghiară, germană și română, timp de câte o oră.
La Biserica Catolică „Sfânta Treime” din Sibiu, locul unde în fiecare an participă la slujba de Înviere și președintele Klaus Iohannis, slujba începe sâmbătă, după ora 20.00.