Antena 3 CNN Actualitate Social Cât îi va costa pe români vacanța de 1 Decembrie. Se găsesc oferte pentru toate buzunarele

Cât îi va costa pe români vacanța de 1 Decembrie. Se găsesc oferte pentru toate buzunarele

peisaj munte brasov bran
Au început rezervările pentru weekendul de Sfântul Andrei şi Ziua Naţioanală. Foto: Getty Images
de Ioana Coman    |    23 Oct 2024   •   08:47

Românii sunt deja cu gândul la vacanţă. Au început rezervările pentru weekendul de Sfântul Andrei şi Ziua Naţioanală, iar clienţii caută cele mai speciale locaţii, la tarife avantajoase. Hotelierii şi proprietarii de pensiuni din ţară spun că au pregătit oferte pentru toate buzunarele. Totuşi, mulţi aleg să petreacă ziua de 1 Decembrie acasă, la parada naţională, din lipsă de timp şi bani.

Ofertele de minivacanţă pentru sejurul de 1 Decembrie sunt variate. Hotelierii şi proprietarii de pensiuni au pregătit petreceri româneşti cu atmosferă de sărbătoare, mese bogate şi dansuri tradiţionale, în toate zonele turistice din ţară.  

Mădălin Măncilă, antreprenor în turism: Dacă vorbim de o familie fără copii, să spunem o familie cu doi adulți, undeva între 600 și 700 de lei pe noapte, asta însemnând în medie cam 1800 de lei pe sejur. Dacă vorbim de o familie cu doi adulți și un copil, tariful va crește cu aprox 25% și încă 25% pentru o familie cu doi copii. În principiu, vom merge pe pachete de trei nopți, însă așa cum ne-am obișnuit deja, foarte mulți români vor face punte către sarbatoarea de 1 Decembrie.

Marian Ristea, administrator pensiune: Avem niște pachete promoționale care includ și accesul la spa, la un centru aici în Brașov. Ca și pachete de mâncare avem masa festivă tradițională de 1 Decembrie cu ciolan, fasole și tot ce este tradițional la noi. Cel mai mic ar fi 380 de lei numai cu mic dejun inclus, iar cu mic dejun și cină se ridică undeva la 580-660 pentru o zi.

Deşi staţiunile montane rămân în topul destinaţiilor alese de turişti, anul acesta, românii sunt limitaţi şi de timp, şi de bani, pentru că au la dispoziţie doar două zile libere de weekend, pe 30 noiembrie şi 1 Decembrie. Mai mult, un sejur în Poiana Braşov a ajuns să îi coste cât o vacanţă în străinătate.

Cristina Vascan, manager agenție de turism: În Romania rămâne în top Valea Prahovei, cu Sinaia, Predeal, Brașov, Poiana Brașov, dar și zonele cu băi termale, gen Băile Felix, Olănești. Pentru o minivacanță în România, depinde de hotel, un hotel de 3 stele 2.500 de lei pentru sejur la 3 stele, o famile cu un copil. Depinde de categoria de hotel preferată și de pachetul ales, ajunge până undeva în 7000 de lei.

Ziua Naţională pică anul acesta într-o zi de duminică şi se va suprapune cu alegerile parlamentare.

×
Parteneri
x close