Antena 3 CNN Actualitate Social Cât de periculoși sunt micii pe care îi găsim pe piață?

Cât de periculoși sunt micii pe care îi găsim pe piață?

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 18:33 10 Oct 2017 Modificat la 18:33 10 Oct 2017
o_1bs3emg8di5hhsr18iu13oq8ln8.jpg
Foto: Agerpres

Mici cu până la șapte E-uri și peste 50% din doza zilnică recomandată de sare - asta au găsit reprezentanții InfoCons, Asociație pentru Protecția Consumatorilor, după ce au analizat peste 14 produse din acest tip de carne procesată, se arată pe site-ul instituției.

E-urile identificate în produsele studiate sunt: carmin - E120, extract de paprika - E160c, acetat de sodiu - E262, acid ascorbic - E300, ascorbat de sodiu - E301, izoascorbat de sodiu - E316, acetat de sodiu - E331, difosfați - E450, polifosfați - E452, bicarbonat de sodiu - E500, potrivit studiului.

În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100 de grame din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată unui adult, iar produsul cu cel mai mic conținut de sare, 16,8%. 

Produsele analizate, aici.
 

×
Etichete: sare mici
x close