Antena 3 CNN Actualitate Social Care era meniul de Crăciun în anul 1937

Care era meniul de Crăciun în anul 1937

<1 minut de citit Publicat la 08:12 25 Dec 2017 Modificat la 08:12 25 Dec 2017
Care era meniul de Crăciun în anul 1937
Foto: pixabay.com

În 2017, meniul de Crăciun este unul diversificat, cu feluri de mâncare tradiţionale completate de unele internaţionale.

În 1937, oamenii sărbătoreau Naşterea Domnului prin mese festive, unde erau invitaţi apropiaţii şi oamenii de seamă din acea perioadă. Conform unui jurnal de bal din 1937, descoperit de către Ion Coja, mesenii începeau să apară la casa gazdei în jurul prânzului, unde erau întâmpinaţi cu cele mai frumoase tacâmuri şi farfurii.

Conform regulilor nescrise ale vremurilor respective, oamenii nu se aşezau direct la masa, ci socializau o perioadă. Domnii aveau la dispoziţie "alune sărate şi ţuică de Văleni", în timp ce doamnele îşi retuşau machiajul, iar copiii deschideau cadourile de Crăciun.

În tot acest timp masa se umplea de bunătăţi, printre care ouă umplute cu o pastă făcută din ficat de pasăre, roşii umplute cu brânză, caşcaval (cel mai bun era de la oierii sibieni), kaizer, măsline naturale marinate, salam de Sibiu, murături şi piftie de porc şi curcan. 

×
Etichete: Crăciun
x close