Antena 3 CNN Actualitate Social Care era alimentația românilor în urmă cu câteva secole

Care era alimentația românilor în urmă cu câteva secole

<1 minut de citit Publicat la 12:30 30 Ian 2019 Modificat la 12:30 30 Ian 2019
o_1d2f4ujan1me71ri7cch1anh1h28.jpg
Foto: pixabay.com

Românii au o bogată istorie culinară care, s-a schimbat de la un secol la altul.  În anul 1779, savantul italian Domenico Setini era uimit de faptul că românii mâncau foarte multă mămăligă. Mămăliga Kuda era consumată de țărani în loc de pâine, iar mămăliga boierească era fiartă în unt.

Venețianul Francesco Griselini, savant italian care a stat doi ani în Transilvania și a publicat o amplă lucrare despre Banatul secolului al XVIII-lea: „Mâncărurile românilor obişnuite sunt foarte simple şi se compun mai ales din plante: ele sunt condimentate cu mult usturoi şi ceapă, dar cu puţină sare. Salata şi prăjiturile se gătesc cu untură de porc”.

Acesta mai afirma că, deși românii creșteau găini, curcani, rațe sau gâște, aceste păsări erau gătite doar la sărbători, potrivit shtiu.ro

×
Etichete: alimentatie romani
x close