Antena 3 CNN Actualitate Social Când se face plata cu sumele restante pentru pensionarii care au primit decizii de recalculare greşite: Anunţul Casei de Pensii

Când se face plata cu sumele restante pentru pensionarii care au primit decizii de recalculare greşite: Anunţul Casei de Pensii

pensionari calcul facturi laptop
Casa de Pensii anunţă că sunt 7.000 de decizii de recalculare a pensiei care vor fi revizuite. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    13 Sep 2024   •   20:25

Angelica Mihail, director de comunicare Casa de Pensii, a explicat, la Antena 3 CNN, care este procedura pentru pensionarii care au primit decizii de recalculare a pensiei, iar banii au fost livrați în cuantum ori mai mic, ori mai mare. În acest context, oficialul a explicat că majoritatea deciziilor livrate la pensionarii României sunt corecte, însă există un număr de 7.000 de documente la care s-au primit sesizări pentru a fi revizuite. Astfel pentru acestea se va începe, de săptămâna viitoare, o procedură de analiză şi, în funcţie de rezultate, se vor emite ulterior alte decizii prin care drepturile restante ale pensionarilor aflați în aceste situaţii să fie plătite în cel mai scurt timp. 

„Deciziile de pensie au fost corect calculate sau mai bine zis recalculate. Nu ascundem faptul că avem şi un număr de erori, însă potrivit ultimelor date centralizate de la nivelul Caselor Teritoriale de Pensii, vorbim la această dată despre 7.000 de asemenea decizii care trebuiesc revizuite.

Fiecare persoană este pentru noi un caz aparte. Fiecare din aceste decizii urmează a fi revizuite, şi în cel mai scurt timp vom achita drepturile restante, acolo unde se constată că decizia de recalculare a fost eronată, în sensul că pensia a fost mai mică. Deci vom acorda acele drepturi restante de la data de 1 septembrie, dată la care vor intra aceste drepturi recalculate", a spus Angelica Mihail, director de comunicare Casa de Pensii, la Antena 3 CNN.

Când se face plata pentru  pensionarii care au primit decizii de recalculare greşite

„De săptămâna viitoare, imediat ce am analizat toate aceste 7.000 de sesizări unde s-a constatat că este nevoie de revizuire. Vor fi decizii cu pensii de restituit de la data de 1 septembrie, iar plata o vom face în cel mai scurt timp posibil", a mai spus Angelica Mihail, director de comunicare Casa de Pensii, care, însă, nu a avansat un termen clar pentru acest demers. 

Ce se întâmplă cu pensionarii la care în deciziile de recalculare au fost greşeli cu bani în plus

„Ca de obicei dacă se constată erori se emit decizii de revizuire în mod obligatoriu. Însă a apărut o mică nelămurire, acolo unde a apărut o decizie de recalculare cu drepturi mai mari, dar acea decizie a fost emisă ulterior datei la care noi am comunicat la plată pensiile pentru luna septembrie şi pensionarii au primit pensia în același cuantum ca în luna august.

Şi de acolo a apărut o întrebare, o nelămurire: de ce am decizia cu drepturi mai mari şi pensia mai mică. Cumva trebuie să iau în considerare drepturile mai mici? Nu, trebuie să analizăm de fiecare dată. Repet, fiecare analiză presupune o decizie de revizuire", a mai spus Angelica Mihail, director de comunicare Casa de Pensii, la Antena 3 CNN. 

×
Citește mai multe din Social
» Vezi toate știrile din Social
Cele mai noi știri
Parteneri
x close