Antena 3 CNN Actualitate Social Căldura extremă l-a lăsat pe un bărbat fără zecile de mii de lei ascunşi în sobă, dar BNR i-a restituit toţi banii

Căldura extremă l-a lăsat pe un bărbat fără zecile de mii de lei ascunşi în sobă, dar BNR i-a restituit toţi banii

bani distrusi
Banii economisiţi de un român şi păstraţi în sobă au fost distruşi de căldură. Sursa foto: captură video Instagram / BNR
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2024   •   18:28

Un bărbat care îşi păstra economiile într-o sobă a fost la un pas să rămână fără toţi banii strânşi, după ce bancnotele s-au topit din cauza temperaturii ridicate.

Zecile de bancnote de 100 şi 200 de lei adunate de-a lungul timpului s-au topit şi au devenit inutilizabile. Cu toate acestea, bărbatul în cauză a mers cu banii distruşi de căldură la o sucursală BNR şi a obţinut restituirea întregii sume.

Situaţia a fost prezentată de Banca Naţională a României (BNR) pe pagina sa de Instagram. În clipul video postat apar zeci de bancnote distruse, totalizând peste 20.000 de lei.

BNR a specificat că a restituit posesorului contravaloarea întregii sume întrucât bancnotele îndeplineau criteriile necesare procedurii de înlocuire: prezentau elementele de identificare (seria şi numărul) şi nu le lipsea mai mult de 40% din suprafaţă.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banca Naţională a României (BNR) (@bancanationala_romania)

×
Subiecte în articol: BNR economii lei bani
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close