Antena 3 CNN Actualitate Social Bivolaru, liderul MISA, susţine că situaţia sa este similară cu cea a crucificării lui Iisus

Bivolaru, liderul MISA, susţine că situaţia sa este similară cu cea a crucificării lui Iisus

M.Z.
3 minute de citit Publicat la 15:22 22 Feb 2017 Modificat la 15:22 22 Feb 2017
o_1b9ivpafsm75t5vb8d10tanr8.jpg

Fostul lider al MISA, Gregorian Bivolaru, audiat miercuri la Curtea de Apel (CA) Alba Iulia, a comparat situaţia sa cu cea a crucificării lui Iisus Hristos, el susţinând că procesul său ar fi fost deschis ”la comandă politică” şi că este nevinovat. 

”Mă aflu într-o situaţie absolut tragică. (...). Este un proces deschis la comandă politică”, a afirmat Bivolaru, susţinând că se află într-o situaţie "similară" celei a lui ”Iisus, crucificat pe nedrept”. 

Gregorian Bivolaru a mai spus că două instanţe l-au declarat nevinovat, susţinând, de asemenea, că 'presupusa victimă' ar fi fost' bătută şi şantajată să dea declaraţii', aceasta scriind ceea ”ce i-au dictat anchetatorii”. 

Bivolaru a mai spus că nu ar fi fost niciodată profesorul de yoga al Mădălinei Dumitru. 

Pe holurile CA Alba Iulia, care trebuie să decidă în privinţa solicitării liderului MISA privind redeschiderea procesului său penal, s-au aflat şi câteva zeci de persoane venite să-l susţină pe acesta, o parte dintre acestea asistând şi la şedinţa de judecată. 

Avocata Mădălinei Dumitru, cu care se Bivolaru este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale când era minoră, a declarat în faţa instanţei că 'presupusa victimă' solicită acelaşi lucru ca şi avocaţii petentului, respectiv redeschiderea procesului penal. 

”De 13 ani, ea susţine că nu a fost victima lui Bivolaru. În realitate, ea este victima statului român”, a afirmat avocata. Ea a susţinut că clienta sa a suferit ”o traumă sufletească” şi că vrea ”să iasă din stigmatul de a fi victimă a petentului”, menţionând că dreptul la imagine al Mădălinei Dumitru a fost afectat. 

La un moment dat, judecătoarea i-a atras atenţia atenţia avocatei că nu are calitatea de a pune concluzii pentru petent şi că e în afara cadrului procesual. 

Mădălina Dumitru a susţinut, la rândul ei, că viaţa sa a fost distrusă din 2004 şi că a fost batjocorită ani întregi, acuzând anchetatorii că au pus anumite imagini la dispoziţia presei. Ea a declarat că procurorii ar fi trebuit să fie în faţa instanţei şi nu Gregorian Bivolaru. 

Şi avocata Mirunei Farcaşi a cerut să fie admis apelul, desfiinţată sentinţa atacată şi să se redeschidă procesul penal. 

Ca şi la termenul anterior, avocaţii lui Bivolaru au susţinut că a fost ignorat complet statutul de azilant politic al acestuia, spunând că el s-a aflat în imposibilitatea juridică de a se prezenta la propriul proces şi, de asemenea, că integritatea fizică i-ar fi fost pusă în pericol dacă ar fi venit în ţară. 

Procurorul de caz a solicitat respingerea apelului, spunând că Bivolaru nu poate fi considerat o persoană judecată în lipsă. 

Instanţa a amânat pronunţarea pentru data de 8 martie. 

Pe rolul CA Alba Iulia se află apelul formulat de Gregorian Bivolaru prin care acesta cere redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat la închisoare pentru act sexual cu un minor, după ce, în primă instanţă, Tribunalul Sibiu a respins cererea sa. Bivolaru a motivat redeschiderea procesului său, susţinând că a fost judecat în lipsă. 

El a fost achitat în 2010 de Tribunalul Sibiu, instanţă unde fusese mutat, în 2005, dosarul de la Tribunalul Bucureşti, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, perversiune sexuală în formă continuată şi trafic de minori, iar un an mai târziu, CA Alba Iulia a respins apelul procurorilor în acest caz. Bivolaru a fost însă condamnat în 2013 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în rejudecare, la şase ani de închisoare cu executare. 

Procurorii au susţinut la procesul de la ICCJ că, în perioada 2002 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, folosindu-se de calitatea declarată de "profesor yoga" şi "mentor spiritual", prin abuz de autoritate şi ţinere în stare de aservire, a recrutat, în scopul exploatării sexuale, o minoră, cursantă yoga, cu care a întreţinut, în mod repetat, acte sexuale şi de perversiune sexuală, oferindu-i diverse sume de bani şi alte foloase. De asemenea, potrivit procurorilor, Bivolaru a atras, prin asigurarea mijloacelor financiare de subzistenţă şi remiterea altor foloase materiale, pe Maria Mirona Farcaşi, cursantă yoga, în practicarea unor acte sexuale cu minora M.D. Gregorian Bivolaru a mai fost acuzat că, în perioada ianuarie-noiembrie 2000, precum şi în aprilie 2003, a întreţinut acte sexuale cu alte două minore, folosindu-se de calitatea sa de mentor spiritual. 

Bivolaru a reuşit să părăsească ilegal teritoriul României, fiind reţinut, pe 4 aprilie 2005, de poliţia suedeză în oraşul Malmo. Ulterior, autorităţile suedeze i-au acordat azil politic. 

Liderul spiritual al MISA a fost prins pe 26 februarie 2016 în Franţa. După condamnare, mandatul european de arestare pe numele lui Bivolaru a fost implementat în Sistemul Informatic Schengen, ca urmare a emiterii acestuia de către Tribunalul Bucureşti în urma sentinţei definitive date de ÎCCJ. Pe numele lui a fost emis şi un mandat de urmărire internaţională, specific ţărilor care nu sunt conectate la SIS. 

Bivolaru a fost adus în România în vara anului trecut sub escortă, după ce magistraţii francezi au decis că acesta poate fi extrădat.

×
x close