Antena 3 CNN Actualitate Social Un bărbat cu HIV a fost arestat, după ce a făcut sex neprotejat cu o femeie

Un bărbat cu HIV a fost arestat, după ce a făcut sex neprotejat cu o femeie

barbat arestat hiv
Bărbat purtător de HIV, arestat. Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2024   •   15:01

Un bărbat de 45 de ani a fost arestat preventiv într-un dosar în care este inculpat pentru infracţiunea de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit. Știind că este infectat cu virusul HIV, acesta a întreținut relații sexuale neprotejat cu o femeie care apoi a fost şi ea diagnosticată cu acelaşi sindrom.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti anunţă, miercuri, că la finalul lunii trecute au pus în mişcare acţiunea penală împotriva unui bărbat cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit.

„La data de 27.06.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit.

În baza mijloacelor de probă administrate procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt: În datele de 14.07.2023 și 26.08.2023, în timp ce se afla la adrese din mun. București, respectiv jud. Ilfov, cunoscând că este infectat cu virusul HIV – SIDA, inculpatul (în vârstă de 45 de ani) a întreținut raporturi sexuale neprotejate cu persoana vătămată (o femeie în vârstă de 49 de ani), cu consecința infectării acesteia cu virusul HIV, aceasta fiind diagnosticată cu infecție HIV stadiul B2.

Față de inculpat a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a pagina 2/2 probatoriului, activități care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

×
Subiecte în articol: bărbat arestat HIV relatii intime
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noua gafă a lui Biden, virală pe internet. Ce a citit de pe prompter
x close