Antena 3 CNN Actualitate Social Avocatul Poporului se autosesizează pe tema lipsei pistelor de biciclete din București

Avocatul Poporului se autosesizează pe tema lipsei pistelor de biciclete din București

o_1bhers0il1srqsvp1a46taspan8.jpg
31 Mai 2017   •   12:02

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu in legatura cu numarul redus de piste pentru biciclete din Bucuresti, potrivit unui comunicat. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 35 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si dreptul la mediu sanatos.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu numărul redus de piste pentru biciclete din Municipiul București. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 35 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la mediu sănătos.
.
Poliția  Rutieră  a  demarat,  începând  cu  luna  ianuarie  2017, o amplă campanie de informare a bicicliștilor  asupra drepturilor și obligațiilor care le revin, urmare a modificării Codului Rutier. Printre acestea se numără și mersul pe bicicletă în zona trotuarelor pietonale nemarcate. Cetățenii care folosesc bicicleta (al căror număr s-a  mărit  considerabil în ultimii ani) sunt în pericol de a deveni victime ale accidentelor rutiere, în Municipiul București, supraaglomerat și cu reguli de circulație care nu se respectă întotdeauna", se arată în comunicat.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close